Cytat:
...Jeszcze pytanie czy miałeś z przodu wymieniane kiedykolwiek łozyska i jaki masz przebieg??
Druga opcja źródła hałasu jest związana bodajże z intercoolerem, pod nim są jakieś gumy które coś amortyzują i jak się zużyją to metal uderza o metal i stąd ten hałas też moze powstać. Było to na forum opisywane tylko musisz poszukać. Ale najpierw sprawdź przednie łożyska tak jak opisałem powyżej.
Powodzenia! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Kwestia gum juz mi wiadoma, - to swoja drogą muszę wyeliminowac, ale to niezależne, inny probnle.
Przebieg to 190tys, łożyska z przodu nigdy nie zmieniane, ale mechanik jak sprawdzał wszystkie koła to wymacał tylko zuzyte łozyska z tyłu, c i je póżniej wymieniła. Przód od nowości nie był tykany ( kupiłem auto z przebiegiem 123tys, sciagniete i serwisowane z niemiec, ja nie jestem pewien czy oni tam w ASO przy takich przebiegach wymieniają łozyska)
A ktoś sie orientuje ile takie łozyska kosztują / średniej klasy zamienniki/ i jak wiele zapłacić trzeba bedzie za ich wymianę ?
pozdr