View Single Post
Stary 11-09-2010, 11:59   #23
Polarny
ford::professional

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mój nowy IC do Mondeo Mk3

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czasami trzeba zrobić z tego co się akurat ma pod rękomGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak widzisz spisuje się świetnie bez uchwytów, po prostu plug&play jak się chce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobiście bałbym się tak jeździć, ale do odważnych świat należy przecież (-:

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te 92stopnie to temperatura silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. powinieneś to dostrzec swoim czujnym okiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Od IC jest górny wykres 11-26stopni ( na chwile wskoczyło na 27) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No własnie coś mi się nie zgadzało, bo te 92*C było dla mnie stanowczo za wysoko. Teraz już jasne. Zmylił mnie jednak napis "air temperature", który potraktowałem jako temperatura na zewnątrz.

Cytat:
Zachodzi jakieś 3cm, IC ma 225mm wysokości. Na początku chciałem 300mm ale się wycofałem ze względu na belkę, no i 3" wloty do IC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co z wężami? Doprowadzającymi?

Cytat:
No i jeszcze jedna ciekawostka. Dzięki przesunięciu IC bardziej do tyłu w kierunku chłodnic podczas powolnej jazdy(włączona klima) lub na postoju wentylator chłodzi IC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i to bardzo wydajnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...i to jest istotna sprawa...szczególnie w jeździe miejskiej
Na postoju IC i tak się jakoś specjalnie nie nagrzewa. W jeździe miejskiem także nie zauważałem, by jakoś specjalnie coś mu wyżej przybywało w temperaturze, tak więc nie sądzę, by było to nawet choć trochę istotne. Bo gdyby tak było, to by IC umieszczano za wentylatorem, a nie wolno na dole. Zresztą łatwo możesz to sprawdzić. Przejechać się najpierw z klimą, a potem bez. Jak znajdziesz czas, to daj znać jaki wyszedł Ci wynik.