Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Witam, też dołączam do klubu migającej sprężynki!! na dodatek zapala mi się kontrolka silnika!! Ale może od początku:
pierwszy objaw - zapalona kontrolka świec - rozpoznanie: do regeneracji wszystkie 4 wtryski - zrobione!!
drugi objaw - po regeneracji, zgubił kody - na nowo przeprowadzona kalibracja!!
trzeci objaw - po regeneracji i kalibracji zapala się ponownie sprężynka (jak ja ją kocham!!) i kontrolka silnika (doprowadza mnie do szaleństwa!!).
Wszystko to w odstępach po kilka dni, jak się zapala kontrolka świec to auto gaśnie, jak kontrolka silnika to jeździ dalej bez żadnych problemów.
Mechanik (Bosch Service spod Opola) nie wie co jest przyczyną, podaje, że czujnik wału - tak ja to niektórzy w tym temacie już podawali, (jest ale) ale nie wyskakuje taki błąd!! Wyskakuje tylko jeden błąd usterka układu paliwowego!!
Czy to wina mechanika, który coś schrzanił, czy może połączyły się jakieś usterki. Tylko, że przed wymianą wtryskiwaczy wszystko hulało super, a rozpoznanie było tylko jedno wtryskiwacze - taki wyskakiwał błąd (tylko jeden błąd).
Przeczytałem zawarte odpowiedzi i tak na prawdę nie wiem co myśleć (ani co robić, a kasa się skończyła)!!
Mój koń to mondeo III 2.0 115 KM 2004 rocznik urodzenia, jeżdżący w okolicach Opola.
Jakieś propozycje??
|