Heh, monutję inst. LPG i trochę pojęcia mam ...
Filtr gazu może mieć znaczenie ale gdy np. poprzednio był źle zamontowany i chodzi o to że jedyne co może się stać to przytkanie, czyli autko nie pojedzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o instalacje 2 generacji, to każda bierze odczyt z sygnału sondy ponieważ inaczej krokowy nie jest w stanie bez tego dawkować gazu.
Register - tzw. "kryza" dobry sposób na czas gdy sonda padła (lub krokowy) ale jest to rozwiązanie doraźne, bo nie przejdzie przeglądu na kryzie.
No i moja odpowiedź na ten temat jest następująca, i każdy powinien o niej wiedzieć:
- tak samo jak PB, LPG na zimę jest inaczej mieszane, skład LPG na stacjach jest w odwrotnych proporcjach niż na lato, i choćby nie wiem co, czy sekwencja czy jednopunkt, każde autko pali ciut więcej.
Oczywiście można jechać na regulację, bo to da się owe spalanie zmniejszyć, z tym że pamiętajcie, że
zbyt uboga mieszanka wypala zawory !!!
Gaz i tak jest o połowę tańszy, więc jeśli analiza spalin jest ok to po co cokolwiek ruszać ????