Temat: [Galaxy 1994-2000] Podmiana zegarów czy możliwa?
View Single Post
Stary 13-01-2011, 14:32   #31
Witek_1958
ford::advanced

Imię: Witek
Model: Fordy: Galaxy / Grand C-Max
Silnik: 2.0i DOHC / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 02'1996 / 05'2011
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów czy możliwa?

Cytat:
Napisał grzegorz79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko dotarło,zaczyna się kombinowanie..
Witek-patrząc na wtyczkę od licznika i wtyczkę od sterowania MFA wychodzi mi jeszcze inaczej;
wtyczka MFA
1.brązowy kabel-wyraźnie grubszy od pozostałych
2.czarny
3.szary
Patrząc na wtyczkę od licznika
14.czarny
15.szary
Czyli wg mnie;
1.masa
2.do14 C226
3.do 15 C226
.... teraz wszystko się zgadza .... w poprzedniej odpowiedzi zwróciłem uwagę na to, że podłączasz plus zasilania a nie masę.......

Cytat:
Napisał grzegorz79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy można wyciągnąć piny z wtyczki C226 i przełożyć w inne miejsce tej samej wtyczki?-brakuje mi kabelków nr.18 i 20(czujnik temp)
.... nie wiem ... co prawda wtyczki C26 i C226 są identyczne (z wyjątkiem koloru) ale nie próbowałem czy piny można wyjąć ....

Cytat:
Najtrudniejsze dla mnie na tą chwilę -pin 9 z sterownika-jak się do niego dobrać?
.... dla mnie też ... dlatego szukam wtyczki w CJB ( brązowa C189) .... to te łączówki naprzeciw wtyczki do sterownika ..... trudno się do nich dobrać ...... do wtyczki sterownika jeszcze trudniej .... zresztą sam widziałeś .......

Cytat:
To jest sterownik i wtyczka?
..... tak ......wtyczka ma śrubę w środku do przykręcenia - ciężko włożyć tam rękę ze śrubokrętem ....

Ostatnio edytowane przez Witek_1958 ; 13-01-2011 o 14:34
Witek_1958 jest offline   Odpowiedź z Cytatem