View Single Post
Stary 16-01-2011, 19:49   #342
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał lukas810 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki ethernal jutro z samego rana jadę znów pod komputer i zobaczymy co tam znow pokażę.Pozdrawiam
Jeśli miałbym obstawiać to postawiłbym na opcje nr 2, czyli czujnik położenia wałka rozrządu. Sam to przerabiałem i nieraz na tym forum opisywałem. W skrócie, coraz częściej w czasie jazdy po rozgrzaniu silnika wyskakiwała "sprężynka" i auto samoistnie gasło. Zapalić ponownie silnik można było po wystygnięciu silnika - działo się to latem wiec czasami trzeba było czekać nawet pół godz. aż silnik wystygnie - po pewnym czasie jak auto zgasło to już go nie dopaliłem, aż do wymiany tego czujnika.
Pamiętaj ze wadliwe były koloru czarnego, teraz (te sprawne) są koloru szarego. Dlatego jeśli masz ten czujnik w kolorze czarnym to nawet profilaktycznie zalecam jego wymianę, szczególnie ze nie jest drogi (w ASO 90-110 pln), a wymienic można samemu.
PS. Czujnik położenia wałka rozrządu znajduje sie pod szyną CR lekko po prawej stronie patrząc od przodu auta - 3-pin`owy.
http://www.ford-esklep.pl/index.php?...59&cat_id=1043