Temat: [Focus 2004-2008] parowanie szyb
View Single Post
Stary 23-01-2011, 13:41   #51
Matych
ford::expert

Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: parowanie szyb

Cytat:
Napisał Ramzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zarówno w Maxiu jak i w Kudze - kolega patrzył na sprężarkę.
Doczytałem się też w instrukcji, że przy funkcji max uruchamia się klimatyzacja i następuje blokada recyrkulacji - cytuję: "Po naciśnięciu przycisku max powietrze z zewnątrz będzie wprowadzane do wnętrza pojazdu, a klimatyzacja jest włączana automatycznie...."
Pytam się bo tak nawiasem mówiąc mam do czynienia często z niewiedzą ludzką jak działa elektromagnetyczne sprzęgło sprężarki i nie bierzcie tego do siebie ale dzisiaj sprawdzałem w C maksie z 2010 roku i klima się nie załącza przy 1.5C .Nie chcę podważać waszej wiedzy na temat klimatyzacji ale opiszcie proszę po czym twierdzicie patrząc na sprężarkę że ona pracuje b na wyświetlaczach klimatroników forda pojawia się info o pracy klimy A/C ON ale to tylko info na wyświetlaczu natomiast klima -NIE DZIAŁA

Poza tym kolego ktoś tu kogoś wprowadza w błąd tak się składa że uzyskałem dostęp do instrukcji od Kugi C-MAXa (oficjalna strona ford polska)oto cytat słowo w słowo dotyczące funkcji MAX

Odmrażanie i odparowywanie szyby przedniej;

Naciśnij przycisk odmrażania i odparowywania szyby przedniej. Powietrze z zewnątrz będzie wprowadzane do wnętrza pojazdu. Klimatyzacja jest włączana automatycznie. Dopóki rozprowadzanie powietrza będzie ustawione w tym położeniu, nie można wybrać recyrkulacji powietrza.
Prędkość dmuchawy i temperatura regulowane są automatycznie i nie można ich ustawić ręcznie. Dmuchawa jest ustawiona na wysoką prędkość a temperatura na HI.

Coś chyba nie tak w stosunku do tego co wypisujesz w tym wątku po pierwsze nie uruchamia się obieg zamknięty
oto twoie słowa-Ja dzisiaj sprawdziłem i u mnie funkcja max uruchamia ogrzewanie obu szyb, zamyka obieg powietrza

a po drugie jest jasno napisane klimatyzacja uruchamia się automatycznie anie za każdym razem co sugeruje że klima włączy się lub nie w zależności od np .temp zewnętrznej.

Ostatnio edytowane przez Matych ; 23-01-2011 o 14:16
Matych jest offline   Odpowiedź z Cytatem