Cytat:
O tym airtecu czytałem u angoli. ja mam ic od polarnego, i hybryde gt18/20 która jest albo c***owo zestrojona, albo coś jest nie tak z którymś z podzespołów (zaraz napiszę o co chodzi). lag jest większy niż w seryjnej ale znośny (na 6 biegu jak wcisne gaz na maxa przy 2000 obrotow to przy 2150 turbo ładuje już 1.5 bara - trwa to mniej więcej 1-1.5 sekundy. natomiast jeśli wciśniemy nagle gaz powyżej 2300 obrotów to turbo wstaje momentalnie - od 0 do 1.5 bara może pół sekundy), najbardziej cieszy to że turbo ma duży potencjał w górnym zakresie. przy seryjnym turbo czuć jak puchnie przy 3500-4000 i dalej słabiej jedzie, a z hybrydą ciągnie prawie do odcięcia. Jednak mam pewien problem od 2100 do 2800 turbo ładuje 1.5 bara, potem doładowanie spada w dół i od 3000 obrotów do końca skali dmucha między 1.2 a 1.25 bara. jak jadę na 3 biegu 60km/h (okolo 2500obr) i wcisne na maxa gaz to wskazówka boosta szybko dochodzi do 1.5-1.6 bara (vtech mówi że w programie ustawili mi 1.5 albo 1.6 bo czujnik MAP w mondku nie pozwala na więcej) i tak szybko jak szła w górę odbija się i doładowanie spada do okolo 1.2-1.3 przy ok. 3000 obrotow. Wiem że to lekki OT, ale może ktoś ma jakiś pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
A overboost sie zalancza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Hybryda+soft to powinno walic z 2.5-3bar w overboost jak nic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No oczywiscie mozna podtrzymac te 1.5bar do powiecmy 4000-4500obr. twoja hybryda da rade bez wiekszego przemeczania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytanie tylko po co
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy chipie na 160-170KM ( wiecej bez podnoszenia cisnienia wtrysku nikt ci nie wyczaruje) cisnienie na poziomie 1.25 jest wystarczajace
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A pompowanie wiecej powietrza niz jest potrzebne niema sesu, zwieksza sie tylko obciazenie termiczne silnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwi mnie tylko ze cisnienie zamiast lagodnie opadac spada gwaltownie do 1.25 i tak trzyma plasko az do odciencia. Troche to dziwne, jak tak to ustawili to sie faktycznie nie przemeczyli