Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-01-2011, 00:13   #11
wilhelm
ford::advanced

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał zabut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nie masz zrobionej hybrydy? Moze dlatego lag nie jest odczuwalny? Jezeli nie masz to podziwiam mozliwosci tej turbiny i zwracam honor. Ja tak naprawde bede mogł sie wypowiedziec dopiero jak wszystko bedzie zmontowane u mnie i przetestuje to na sobie. Ale jak narazie mam problem z ruramiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy jakich obrotach wstaje w mondeo turbo?
O tym airtecu czytałem u angoli. ja mam ic od polarnego, i hybryde gt18/20 która jest albo c***owo zestrojona, albo coś jest nie tak z którymś z podzespołów (zaraz napiszę o co chodzi). lag jest większy niż w seryjnej ale znośny (na 6 biegu jak wcisne gaz na maxa przy 2000 obrotow to przy 2150 turbo ładuje już 1.5 bara - trwa to mniej więcej 1-1.5 sekundy. natomiast jeśli wciśniemy nagle gaz powyżej 2300 obrotów to turbo wstaje momentalnie - od 0 do 1.5 bara może pół sekundy), najbardziej cieszy to że turbo ma duży potencjał w górnym zakresie. przy seryjnym turbo czuć jak puchnie przy 3500-4000 i dalej słabiej jedzie, a z hybrydą ciągnie prawie do odcięcia. Jednak mam pewien problem od 2100 do 2800 turbo ładuje 1.5 bara, potem doładowanie spada w dół i od 3000 obrotów do końca skali dmucha między 1.2 a 1.25 bara. jak jadę na 3 biegu 60km/h (okolo 2500obr) i wcisne na maxa gaz to wskazówka boosta szybko dochodzi do 1.5-1.6 bara (vtech mówi że w programie ustawili mi 1.5 albo 1.6 bo czujnik MAP w mondku nie pozwala na więcej) i tak szybko jak szła w górę odbija się i doładowanie spada do okolo 1.2-1.3 przy ok. 3000 obrotow. Wiem że to lekki OT, ale może ktoś ma jakiś pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2011, 00:43   #12
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004

e nie otwiera sie czasem WG ?
Struna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2011, 01:11   #13
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

...się nie otwiera...bo go nie ma...jest geometria Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-01-2011, 01:57   #14
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo

true, true Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdzam Twoją czujność Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 05:09   #15
INVERTER

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O tym airtecu czytałem u angoli. ja mam ic od polarnego, i hybryde gt18/20 która jest albo c***owo zestrojona, albo coś jest nie tak z którymś z podzespołów (zaraz napiszę o co chodzi). lag jest większy niż w seryjnej ale znośny (na 6 biegu jak wcisne gaz na maxa przy 2000 obrotow to przy 2150 turbo ładuje już 1.5 bara - trwa to mniej więcej 1-1.5 sekundy. natomiast jeśli wciśniemy nagle gaz powyżej 2300 obrotów to turbo wstaje momentalnie - od 0 do 1.5 bara może pół sekundy), najbardziej cieszy to że turbo ma duży potencjał w górnym zakresie. przy seryjnym turbo czuć jak puchnie przy 3500-4000 i dalej słabiej jedzie, a z hybrydą ciągnie prawie do odcięcia. Jednak mam pewien problem od 2100 do 2800 turbo ładuje 1.5 bara, potem doładowanie spada w dół i od 3000 obrotów do końca skali dmucha między 1.2 a 1.25 bara. jak jadę na 3 biegu 60km/h (okolo 2500obr) i wcisne na maxa gaz to wskazówka boosta szybko dochodzi do 1.5-1.6 bara (vtech mówi że w programie ustawili mi 1.5 albo 1.6 bo czujnik MAP w mondku nie pozwala na więcej) i tak szybko jak szła w górę odbija się i doładowanie spada do okolo 1.2-1.3 przy ok. 3000 obrotow. Wiem że to lekki OT, ale może ktoś ma jakiś pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A overboost sie zalancza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Hybryda+soft to powinno walic z 2.5-3bar w overboost jak nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No oczywiscie mozna podtrzymac te 1.5bar do powiecmy 4000-4500obr. twoja hybryda da rade bez wiekszego przemeczania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytanie tylko po co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przy chipie na 160-170KM ( wiecej bez podnoszenia cisnienia wtrysku nikt ci nie wyczaruje) cisnienie na poziomie 1.25 jest wystarczajace Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A pompowanie wiecej powietrza niz jest potrzebne niema sesu, zwieksza sie tylko obciazenie termiczne silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dziwi mnie tylko ze cisnienie zamiast lagodnie opadac spada gwaltownie do 1.25 i tak trzyma plasko az do odciencia. Troche to dziwne, jak tak to ustawili to sie faktycznie nie przemeczyli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 08:26   #16
Oktan
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.2 TDCi 183 KM i 481 Nm

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A overboost sie zalancza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Hybryda+soft to powinno walic z 2.5-3bar w overboost jak nic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)

ta jasne !!
silnik jest pancerny i wytrzyma takie doładowanie !!
nie pisz głupot ludziom

pogadaj z tunerami czy tak sobie po prostu można podejść do auta, zmienić ciśnienie doładowania na powiedzmy te twoje 2.5 bara i będzie GIT ??
ha ha ha
Oktan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 11:09   #17
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy chipie na 160-170KM ( wiecej bez podnoszenia cisnienia wtrysku nikt ci nie wyczaruje) cisnienie na poziomie 1.25 jest wystarczajace A pompowanie wiecej powietrza niz jest potrzebne niema sesu, zwieksza sie tylko obciazenie termiczne silnika
...tam paliwa jest tak dowalone...że za autem nic nie widać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 12:08   #18
wilhelm

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

wojoo ma taką samą hybrydę i ma 190 koni przy 4500 obr, jak bym chciał 160 albo 170 to pewnie zadowoliłbym się zwykłym chipem.

tak to wygląda u niego

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

a tak u mnie

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

problem późnego wstawania już rozwiązałem, teraz na wykresie powinna wstawać przy 2300-2400, ale góra dalej kiepska.
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 12:53   #19
INVERTER

Cytat:
Napisał Oktan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ta jasne !!
silnik jest pancerny i wytrzyma takie doładowanie !!
nie pisz głupot ludziom

pogadaj z tunerami czy tak sobie po prostu można podejść do auta, zmienić ciśnienie doładowania na powiedzmy te twoje 2.5 bara i będzie GIT ??
ha ha ha
A ty wiesz jak wyglada overboost w 2.0 tdci , niema on nic wspulnego z normalnym cisnieniem doladowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cisnienie podczas overboostu nie jest w zaden sposob kontrolowane przez ECU i niemozna go zmienic programemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zalezy ono tylko i wylacznie od dawki paliwa i wstepnego ustawienia zaluzji turbinyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. orginalnie wynosi ono 2-2.2bar a po wirusie to juz roznie, zalezy ile koksu jest dowalone 2.4-2.6bara, u mnie over zalancza sie na kazdym biegu praktycznie przy kazdym wduszeniu pedalu gazu a cisnienie osiaga wlasnie 2.5-3barow i tak mam od 2lat i jakos silnik zyje, najwidoczniej jest pancerny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedyne co niewytrzymuje to turbosprezarkaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam juz 4turbo zamontowane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 3 poprzednie eksplodowaly wlasnie podczas overboostu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdy cisnienie doladowania osiagalo 3bary, teraz mam tak ustaione wstepnie zaluzje turbiny zeby nigdy nie przekraczalo 2.5bar( turbina troche wolniej sie wkreca ale zyje) zle wyregulowana zaluzja(za ciasno) podczas overboostu potrafi dlawic silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nawed moze dochodzic do turbo SURGE, ale to juz skrajny przypadek, tylko raz sie z tym spotkalem w tdci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 27-01-2011, 13:13   #20
INVERTER

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojoo ma taką samą hybrydę i ma 190 koni przy 4500 obr, jak bym chciał 160 albo 170 to pewnie zadowoliłbym się zwykłym chipem.

tak to wygląda u niego

a tak u mnie

problem późnego wstawania już rozwiązałem, teraz na wykresie powinna wstawać przy 2300-2400, ale góra dalej kiepska.
Czytalem ze wojoo mial tez problem z przeskoczeniem 170KM , jak to bylo napisane; silnik przestal reagowac na mocniejsze mapy hihi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bo samym wydluzaniem czasu wtrysku wiecej nie osiagniesz, wkacu zamiast wrostu mocy maz tylko wiecej dymu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trzeba ruszyc kat wtrysku i cisnienie wtrysku zeby wydusic te 190-200KM a to juz trzeba wiedziec jak zrobic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Popatrz na wykresy: wojoo mial 350Nm przed wirusem (over sie zalanczal) a u ciebie 324Nm. Pozatym twoje turbo slabo wstaje i straszny wielblad , masz jakis problem ze sterowaniem, cos sie przycina ,jak turbina jest goraca to sie robi w srodku ciasno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i klinuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania