View Single Post
Stary 27-01-2011, 13:45   #21
wilhelm
ford::advanced

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

teraz turbo wstaje tak jak u woja, problemem był odłączony jeden wężyk od podciśnienia który urwał się od plastikowej rury gdzie jest przepływka. zmieniłem stożek na ori airbox i filtr, podłączyłem wszystko jak trzeba i wstaje wcześniej - można powiedzieć że tak jak u woja, albo i lepiej bo on nie miał wtedy de-cata.

mój seryjny wykres z ta turbina, ten gdzie mam 324Nm jest na fabrycznym programie. wojoo miał wcześniej chipa na 160KM i 390Nm. więc wykresów przed strojeniem nie można tak po prostu porównać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
silnik przestal reagowac na mocniejsze mapy hihi bo samym wydluzaniem czasu wtrysku wiecej nie osiagniesz, wkacu zamiast wrostu mocy maz tylko wiecej dymu trzeba ruszyc kat wtrysku i cisnienie wtrysku zeby wydusic te 190-200KM a to juz trzeba wiedziec jak zrobic
mówisz że v-tech "dał dupy"?

Mierzyłem ciśnienie w dolocie i na 6 biegu jadac od 2000obr przy okolo 2200 do 2800obr. MAP wynosilo 240-250 czyli około 2.4-2.5bara, z tym że należy odjąć 1.0 atmosferycznego i wychodzi 1.4-1.5. Na wskaźniku boosta który mam wpięty w kolektor wyniki są prawie identyczne (0.05 bara więcej), jak tylko obroty dojdą do 2800 to boost leci w dół 1.35, potem 1.3 aż przy 3000 obrotów ma około 1.2-1.25.

Inverter, oglądałem twoje filmy na YT i na tym twoim urządzonku (scangauge) MAP wynosi właśnie 250...

Ostatnio edytowane przez wilhelm ; 27-01-2011 o 13:58
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem