View Single Post
Stary 27-01-2011, 14:31   #23
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz turbo wstaje tak jak u woja, problemem był odłączony jeden wężyk od podciśnienia który urwał się od plastikowej rury gdzie jest przepływka. zmieniłem stożek na ori airbox i filtr, podłączyłem wszystko jak trzeba i wstaje wcześniej - można powiedzieć że tak jak u woja, albo i lepiej bo on nie miał wtedy de-cata.

mój seryjny wykres z ta turbina, ten gdzie mam 324Nm jest na fabrycznym programie. wojoo miał wcześniej chipa na 160KM i 390Nm. więc wykresów przed strojeniem nie można tak po prostu porównać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

mówisz że v-tech "dał dupy"?

Mierzyłem ciśnienie w dolocie i na 6 biegu jadac od 2000obr przy okolo 2200 do 2800obr. MAP wynosilo 240-250 czyli około 2.4-2.5bara, z tym że należy odjąć 1.0 atmosferycznego i wychodzi 1.4-1.5. Na wskaźniku boosta który mam wpięty w kolektor wyniki są prawie identyczne (0.05 bara więcej), jak tylko obroty dojdą do 2800 to boost leci w dół 1.35, potem 1.3 aż przy 3000 obrotów ma około 1.2-1.25.

Inverter, oglądałem twoje filmy na YT i na tym twoim urządzonku (scangauge) MAP wynosi właśnie 250...
Tak podejzewalem ze to juz bylo po malym wirusku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak te 250kPa(1.5bar doladowania) to bylo zczytywane bezposrednio z MAP sensora, wiecej niepokaze bo sie konczy zakres MAP sensoraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego leprzy jest zegar analogowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czyli u zadnego z was over sie nie zalancza, to dlatego macie taki niski max Nm !!! U wojoo jest tylko 365Nm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czyli twoja turbinka nigdy nie dmuchnela wiecej niz 1.5-1.6 bra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no to masz problem , ja szukalem przyczyn niezalanczania overboostu przez pol roku, juz mnie ogarnialo mometami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A kto robil soft u wojoo, bardzo ladna kresta, no i ta moc wysoko przy 4500obr. pieknie to wyglada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widzialem wykresy o podobnej mocy ale osiaganej przy 3700obr, a powyzej 4000 byla tragedia a tutaj trzyma az do odciecia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Moze tam pojedz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem