View Single Post
Stary 31-01-2011, 00:04   #1
aistee
ford::amateur

Imię: Tomek
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Wymiana siłowników tylnej klapy (sprężyny gazowe)

Witam,

nie mogłem dopisać nic do poprzedniego tematu (http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=34112), więc zakładam nowy. Mam nadzieje, że komuś się przydadzą napisane wskazówki.

Do wymiany przyda się jedynie śrubokręt! Nie trzeba żadnych kluczy.

Należy poluzować blaszki starego siłownika - tak żeby można było go zdjąć z 'tej kulki' czyli mechanizmu trzymającego. Następnie nowy siłownik wsuwamy - blaszki same się rozegną na początku i wskoczą - nie trzeba ich ściągać! Później jest tylko problem żeby je ponownie założyć.

Od razu trzeba się wyposażyć w osobę trzymającą klapę, bo ciężko głową cały czas trzymać klapę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Próbowałem, więc wiem co mówię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS. Mam siłowniki Magneti Marelli (koszt to 80 zl już z wysyłką). Trzymają dobrze, ale nie otwierają same bagażnika. Trzeba go podciągnąć klapę na daną wysokość i dopiero tam ją trzymają siłowniki - same jej nie podnoszą.

Czy siłowniki mają się 'dotrzeć' i będzie ok, czy to jakaś wada, a może takie są niektóre siłowniki ??

Z góry dzięki za odpowiedz. Jak będę miał chwilkę czasu to napisze tutorial jak zmienić linkę hamulca ręcznego - nic trudnego, a szkoda rozdawać kasę.
aistee jest offline   Odpowiedź z Cytatem