Temat: [Focus 1998-2004] wtryski do wymiany?
View Single Post
Stary 11-02-2011, 15:19   #5
Focusik2002
ford::average

Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: wtryski do wymiany?

Cytat:
Napisał mkaminski100 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I dwumasa oczywiscie...
A u siebie bez diagnozy tez bys wymienial od razu pompe?
Jezeli kontrolka wtryskow swieci caly czas to zrob chociaz test zegarow i zobacz jakie beda bledy (DTC). Dla leniuchow: trzymasz reset licznika i przekrecasz kluczyc zeby zapalily sie kontrolki. Trzymasz reset caly czas az pojawi sie "EASE" na liczniku. Wtedy naciskasz guzik przeskakujac po funkcjach, az dojdziesz do mrugajacego "DTC" (zaleznie od roku jest to w roznym miejscu). Bedzie mrugalo albo "NONE" (brak aktualnych bledow), albo beda bledy
Po drugie:
Jakim kablem skanujesz? ELM 327?
Program ScanXl z dodatkiem do Forda.
akumulator musi byc porzadnie naladowany, bo sie nie polaczy.
Taaaa , a ty myślisz też , że komputer CI prawde powie , ja u siebie też miałem kabelek przy EGR urwany i co myślałeś , że wykazał mi błąd?? , mrygała mi kontrola CHeck a podłączałem pod komp. nic nie wykazywało , zobaczyłem , że z komina wylatuje Sadza , pierwsze co to EGR podchodze do EGR kabelek urwany .

Po drugie czy ty widziałeś kiedyś kontrolke wtrysków ??

Po trzecie ja nie pisałem nic o wymianie pompy tylko sprawdziłbym pompe skoro samochód kręci i nie odpala i to jest najczęstszy powód dlaczego samochód nie odpala .

A gdyby wtryski lały to miałby problem z rozruchem , miałby problem z wejściem na wysokie obroty , nierówne obroty silnika na biegu jałowym , czarny lub biały dym z komina albo szarpanie podczas jazdy.
Focusik2002 jest offline   Odpowiedź z Cytatem