Temat: [Focus 1998-2004] wtryski do wymiany?
View Single Post
Stary 11-02-2011, 16:02   #6
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: wtryski do wymiany?

Cytat:
Napisał Focusik2002 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Taaaa , a ty myślisz też , że komputer CI prawde powie , ja u siebie też miałem kabelek przy EGR urwany i co myślałeś , że wykazał mi błąd?? , mrygała mi kontrola CHeck a podłączałem pod komp. nic nie wykazywało , zobaczyłem , że z komina wylatuje Sadza , pierwsze co to EGR podchodze do EGR kabelek urwany .
Napisz czym sprawdzales bledy, bo jezeli piszesz, ze mrugala kontrolka i bledu nie bylo to wina lezy po stronie...obslugujacego. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczegolnie jezeli w TDDI miales odlaczony kabel od EGRa (TDCI akurat juz kabli nie ma)

Cytat:
Napisał Focusik2002 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po drugie czy ty widziałeś kiedyś kontrolke wtrysków ??
Kontrolka swiec zarowych. Dobrze Panie profesorze. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Akurat konczylem pisac o wtryskach w innym miejscu i z rozpedu poszlo. Chyba kazdy wie co mruga pokazujac bledy w Fordzie...

Cytat:
Po trzecie ja nie pisałem nic o wymianie pompy tylko sprawdziłbym pompe skoro samochód kręci i nie odpala i to jest najczęstszy powód dlaczego samochód nie odpala .
A doczytales, ze to TDCI? To nie pompa VP, ze tranzystor sie pali i masz blad. Tu pompa ma tylko zawor i czujnik temperatury.
Jak sprawdzisz pompe jezeli auto nie odpala? Podpowiem - wymontowujac ja i stawiajac na stol diagnostyczny. Jezeli pompa ma kilka lat to masz 70% pewnosci, ze spece powiedza, ze trzeba regenerowac.
Poza tym w TDCI pompa nie pada tak sobie po wymianie filtra. Najpierw zaczyna sie nie wyrabiac i wyrzucac blad pod obciazeniem (mruga kontrolka "swiec zarowych" - dobrze? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

Cytat:
A gdyby wtryski lały to miałby problem z rozruchem , miałby problem z wejściem na wysokie obroty , nierówne obroty silnika na biegu jałowym , czarny lub biały dym z komina albo szarpanie podczas jazdy.
A jezeli rozpieli czujnik temperatury na akumulatorze? A jezeli akumulator jest za slaby (przy TDCI bedzie krecil a nie odpali)? A jezeli pompa jest zapowietrzona (bez odkrecenia przewodow wtryskow nie odpowietrzysz)?
Jest sto innych rzeczy ktore maja natychmiastowy wplyw na nieodpalanie, jezeli auto pracowalo przed wymiana.
Najpewniejszy z nich to zapowietrzenie pompy...

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 11-02-2011 o 16:05
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem