Temat: [Mondeo 2007-2014] Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie
View Single Post
Stary 09-03-2011, 10:13   #183
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie

Cytat:
Pafcio jak tam zestaw ? Ile już najechane ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Teraz zima to nawet mi nie przeszkadza że biją bo mało kiedy rozwija się prędkości powyżej 120km/h
Zima na ukończeniu, a na nowym zestawie śmignięte 18kkm. Nie ma bić, zadowolenie pełne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
weryfikacja - przy ostrych dohamowaniach (tak ze 180 - 200 km/h do 80 km/h) wyraźnie je słychać, są więc głośne jak mawiają niektórzy, fakt jednak, że mogę tak dohamowywać do woli - bezcenny

Cytat:
Napisał passsatt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...Gdzie najlepiej kupić klocki i tarcze?...
Zawsze zaczynaj od Jacka czyli admina tego forum lub Pinkiego, też na FCP.
Oczywiście możesz szukać i coś trafić lecz Panowie mają ceny, które wg mnie są bardzo atrakcyjne.
Po swoich doświadczeniach zrezygnowałem z zestawów standardowych. Oczywiście koszty są nieco większe ale dla mnie akurat większe znaczenie ma pewność i zaufanie do całego układu hamulcowego niż cena (choć umówmy się, różnica między moim zestawem EBC, a fabrycznym to nie jest x2 czy 3).