View Single Post
Stary 17-04-2011, 15:50   #1986
wilhelm
ford::advanced

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Odp: [MK3] [MK4] CHIP TUNING

Cytat:
Napisał MrGarfield Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przejmuje forda po znajomym bezwypadek
MONDEO 115KM 2.0TDCI Przebieg udokumentowany 109 tys KM rok prod 2003

Aktualnie śmigam VW golfem IV 90+chip jeździłem tym Mondkiem mk3 i brakuje mi mocy,

czy chip wpłynie znacząco na spalanie bo w VW skoczyło o litr w górę (teraz 7.5/100)...

robie krókie trasy 12-20 KM

jak z dymieniem?, tak bez picu i
jak z grzaniem silnika (kiedy osiaga 90st) bo mam problem z niedogrzeniem w aktualnym VW
i najważniejsze. teraz jeżdżąc Mondkiem pali 7 przy szybkiej na trasie i 7.5 w mieście.
Całkiem ok wynik.

Pytam o chip ze względu na małą elastyczność i turbodziurę
TDCI 115KM ma stałą geometrię, więc turbo wstaje dopiero przy około 2400 obr. i nie wiem czy chipem można tu dużo zdziałać...

przy zwykłym programie nie powinien kopcic, ale jak będziesz chciał więcej to kosztem dymu.

mówią że z chipem mniej pali... mój mondek pali więcej (nieznacznie, ale jednak), chociaż myślę że to jest zależne od stylu jazdy. u mnie średnio 8-9l/100km (mam 130 z programem na 160)

nagrzewanie to problem diesla, silnik ma wysoką sprawność i nie nagrzewa się tak jak benzyna. u mnie osiąga temp po około 5km żwawej ale rozsądnej jazdy. jak chcesz mieć szybciej nagrzany silnik to kup benzynę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a samochód nie będzie mnie wkur****
hahahahahahahahahahaha, dobre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem