Cytat:
|
przejmuje forda po znajomym bezwypadek
MONDEO 115KM 2.0TDCI Przebieg udokumentowany 109 tys KM rok prod 2003
Aktualnie śmigam VW golfem IV 90+chip jeździłem tym Mondkiem mk3 i brakuje mi mocy,
czy chip wpłynie znacząco na spalanie bo w VW skoczyło o litr w górę (teraz 7.5/100)...
robie krókie trasy 12-20 KM
jak z dymieniem?, tak bez picu i
jak z grzaniem silnika (kiedy osiaga 90st) bo mam problem z niedogrzeniem w aktualnym VW
i najważniejsze. teraz jeżdżąc Mondkiem pali 7 przy szybkiej na trasie i 7.5 w mieście.
Całkiem ok wynik.
Pytam o chip ze względu na małą elastyczność i turbodziurę
|
TDCI 115KM ma stałą geometrię, więc turbo wstaje dopiero przy około 2400 obr. i nie wiem czy chipem można tu dużo zdziałać...
przy zwykłym programie nie powinien kopcic, ale jak będziesz chciał więcej to kosztem dymu.
mówią że z chipem mniej pali... mój mondek pali więcej (nieznacznie, ale jednak), chociaż myślę że to jest zależne od stylu jazdy. u mnie średnio 8-9l/100km (mam 130 z programem na 160)
nagrzewanie to problem diesla, silnik ma wysoką sprawność i nie nagrzewa się tak jak benzyna. u mnie osiąga temp po około 5km żwawej ale rozsądnej jazdy. jak chcesz mieć szybciej nagrzany silnik to kup benzynę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
a samochód nie będzie mnie wkur****
|
hahahahahahahahahahaha, dobre
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.