Odp: Ciągłe dolewki płynu do chłodnicy
Odkręciłem korek i dolałem płynu chłodniczego do kreski min. na zimnym silniku. Przejechałem wczoraj ponad 200km i nie widać po ostygnięciu żeby ubyło płynu. Ale na zbiorniku wyrównawczym znów są ślady białego nalotu, choć korek dokręciłem słabiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zauważyłem jeszcze przy odpalonym silniku że od przodu zbiornika w środku leci strużka płynu po dodaniu gazu się rozszerza (pompa szybciej pracuje) Jest to chyba tak specjalnie zrobione żeby polewać korek od spodu aby on sterował ciśnieniem w układzie. U mnie wypuszcza płyn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak myślicie warto wymienić korek a może go jakoś uszczelnić? np. zakręcić go na foli Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Korek wymieniony, już jest ok!
Ostatnio edytowane przez Daniel8 ; 24-01-2012 o 18:36
|