Dzięki wielkie. Wezmę się za to dopiero po świętach, wepnę miernik i odczytam wartości. Dam znać na forum co i jak. Wygląda mi to całkiem sensownie-pewnie świeczka już się "wypaliła" i czas na nią.
Zastanawia mnie jeszcze aku do którego podłączony jest piecyk. W spoczynku ma 12. 2V. Przy grzaniu świecy 11.9V.-ale to jest wystarczająco chyba - dopiero gdy spadnie poniżej 10.5V. piecyk nie odpali.
Próba amperomierzem wykazała pobór prądu ok.4.5-5A - to chyba dużo poniżej tego, co pisałeś Stefano, żeby piecyk dał ogień.
Próbowałem jeszcze dwukrotnie go odpalić i nic z tego- podawał paliwo i dymił tylko, ale do ognia nie doszło.
A to może okazać się bardzo głupie:
Coś mnie tknęło i pomyślałem, że może ropa, którą mam w kanisterku jest już "za stara" lub kiepskiej jakości (z Shella). Kupiłem więc Shell Vpower Diesel.
Podłączyłem wszystko i odpalił od razu ... -na sucho bez wody...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpiąłem pompkę wody i puściłem to na cały cykl-poszło do 90*C bez problemu. Dolałem zimnej wody, odpalił na nowo.
Zmieniłem jeszcze z powrotem na stare paliwo - odpalił od razu-przeszedł cały cykl. Wymieniłem wodę na zupełnie zimną, i po raz kolejny odpalił-tym razem na pewno w przewodach nie pozostało Vpower z poprzedniego cyklu.
Sam nie wiem co teraz o tym myśleć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - piecyk ten idzie do klienta, żeby on nie miał problemów później z odpaleniem.
Jakość paliwa należałoby raczej wykluczyć, świeca się naprawiła czy co ???