Temat: [Mondeo 2000-2007] automatyczna skrzynia biegów tip tronic
View Single Post
Stary 24-04-2011, 22:30   #68
taur.gk
ford::amateur

Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo kombi MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Re: Odp: mkIII automatyczna skrzynia biegów tip tronic

Cytat:
Napisał mario13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mozesz sprecyzowac co wchodzi w zakres tych 400 zl?Bo filtr jest zabudowany w skrzyni i bez rozebrania polowy napedu mondka ni chu chu nie da sie jego(filtra)wymienic.
Co zas do samych przyciskow do zmiany biegow,jakies pierdoly pociskasz,nie ma absolutnie zadnej roznicy w predkosci zmiany przelozen pomiedzy kneflem a lewarem,to jest tylko impuls elektryczny i nic wiecej,wiec odleglosc pomiedzy 1 a 1,5m kabla,nie ma wiekszego znaczenia(sterownik-skrzynia).
W kwocie tych około 400 zł. tylko filtr, o robociźnie to nawet nie chcę myśleć, zresztą na razie wszystko śmiga - mam już 142 000 przebiegu.

Co do mojej opinii o zmianie biegów przy kierownicy to tylko żarcik był taki, przecież była buźka pod koniec zdania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., zresztą prawie tej opcji nie używam, tylko jak ktoś znajomy spyta się co to jest.

Pozdrawiam
taur.gk jest offline   Odpowiedź z Cytatem