View Single Post
Stary 26-05-2011, 14:27   #840
yzydor
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: mondeo
Silnik: TDCI - 115
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Hałasujący napinacz paska klinowego - wymienić cały napinacz czy tylko te kółko?

Cytat:
Napisał eddek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, co może powodować hałas i telepanie silnika?
Dołączam nagranie, ale tutaj nie widać, żeby się telepało, ale niestety cała dolna pokrywa lata i drgania przenoszą się do kabiny: http://www.youtube.com/watch?v=-p7ZwiqO0rA
Przy ruszaniu nie dotykając kierownicy wpada ona w silne wybracje.

Kompl. sprzęgło wymienione 5 miesięcy temu (10k km), ostatnio wymieniona poduszka pod sprzęgłem (zrobiło się fajnie sztywno), a po dolaniu trochę oleju do skrzyni (ok. 200 ml) zaczęło się to telepanie.
Wczoraj wymieniony pasek klinowy i chyba zrobiło się głośniej.

Ten samochód jest tak idiotyczny, że im więcej się robi, tym gorzej.
Mam jednak zamiar wymienić alternator ze sprzęgłem od benzyny i liczę, że pasek przestanie hałasować.
Nie dziwie się, że "nie widać". Bez urazy, ale sam tak telepiesz telefonem nagrywając, że silnik zdaje się pracować równo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
P.S.
Sorki za sarkazm, nie mogłem się powstrzymać.

Jak dla mnie to wibracje klasyczne dla tej jednostki, chociaż mocno nasilające się po wymianie koła pasowego na koło FEBI Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
yzydor jest offline   Odpowiedź z Cytatem