Odp: głośne klepanie mocno dymi spalanie 1litr/2 min!! FILM
Założyłem stary pasek, nie wiem dla czego miałbym go wymieniać na nowy?ma max 20 tys. przebiegu.Sciągałem go z 4 razy
Wątpie,aby przypadkowe przeskoczenie paska miało "naprawić problem" ponieważ siedziałem całą sobote przy aucie i ustawiałem go w różnych pozycjach cofając i przyspieszając o 1-2 zęby i silnik pracował bez zmian.
Pomijam już,że na początku jak tylko założyłem nową pompę auto chodziło dobrze i nagle zaczęło stukać i dymić więc musiał by pasek przeskoczyć w przeciwnym kierunku jak kiedy objawy zniknęły.....przyznasz sam rację,że to baaardzo mało prawdopodobne?
Natomiast klepanie i kopcenie silnika nie zginęło tak nagle,zaraz po tym jak czaczęło się kopcenie i klepotania silnika stałem kilka godzin pod domem gdzie kombinowałem jak pozbyć się zadymiania i stukania,przedmuchałem sprężarką miedzy innymi przewody paliwowe,wtryski itp. po czym dolałem środka do czyszczenia wtrysków to po kilku minutach pracy silnika była poprawa, po czym się przejechałem i stuk zanikał na wyższych obrotach ....(pisałem o tym wcześniej) aż do momentu gdzie odpaliłem auto i hałas zupełnie zginął
Ostatnio edytowane przez michal@ ; 20-06-2011 o 20:26
|