![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#11 | |||
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-05-2008
Model: mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1996
|
![]()
mondeo w końcu ożyło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
postanowiłem jednak wczoraj,że wleję środka do czyszczenia wtryskiwaczy,ale nie butelka na 60 litrów jak podaje producent tylko na 10 litrów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.pojeżdziłem tak z 30-40km ze stukaniem pod maską, w końcu wyjechałem dziś rano do pracy na klekoczącym silniku, po jakiś 50km jazdy stukanie ustało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.a uwieżcie mi klepało naprawdę solidnie, nie wiem jaki wpływ na to miał środek do czyszczenia wtrysków ale jest ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do tego dymienie ustało w 100% Podejrzewam,że pompa którą kupiłem dzień wcześniej na allegro za 250zł musiała mieć w sobie jakiś syf który zwyczajnie po kilku minutach jazdy zaśmiecił wtryski. Obecnie auto pomyka jak nigdy, pali na dotyk równo trzyma obroty i przede wszystkim w końcu mondeo rwie do przodu, nie to co na starej pompie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
![]()
Po przestawianiu paska pompy wymieniłeś pasek rozrządu czy naciągnołeś po prostu stary? Żeby nie okazało sie ze rozrzad ustawił sie bo pasek przeskoczył.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-05-2008
Model: mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1996
|
![]()
Założyłem stary pasek, nie wiem dla czego miałbym go wymieniać na nowy?ma max 20 tys. przebiegu.Sciągałem go z 4 razy
Wątpie,aby przypadkowe przeskoczenie paska miało "naprawić problem" ponieważ siedziałem całą sobote przy aucie i ustawiałem go w różnych pozycjach cofając i przyspieszając o 1-2 zęby i silnik pracował bez zmian. Pomijam już,że na początku jak tylko założyłem nową pompę auto chodziło dobrze i nagle zaczęło stukać i dymić więc musiał by pasek przeskoczyć w przeciwnym kierunku jak kiedy objawy zniknęły.....przyznasz sam rację,że to baaardzo mało prawdopodobne? Natomiast klepanie i kopcenie silnika nie zginęło tak nagle,zaraz po tym jak czaczęło się kopcenie i klepotania silnika stałem kilka godzin pod domem gdzie kombinowałem jak pozbyć się zadymiania i stukania,przedmuchałem sprężarką miedzy innymi przewody paliwowe,wtryski itp. po czym dolałem środka do czyszczenia wtrysków to po kilku minutach pracy silnika była poprawa, po czym się przejechałem i stuk zanikał na wyższych obrotach ....(pisałem o tym wcześniej) aż do momentu gdzie odpaliłem auto i hałas zupełnie zginął Ostatnio edytowane przez michal@ ; 20-06-2011 o 20:26 |
![]() |
![]() |