Cytat:
Chyba jednak może...
Odpiąłem boxa bo mi sprężynka wyskakiwała przy dużym obciążeniu, po odpięciu ustało.
Wczoraj zauważyłem spory wyciek i okazało się że powstała 3cm dziura na rurze. Układ już jest drożny i podpiąłem boxa z powrotem ku memu zdziwieniu wydaje się być wszystko ok i sprężynka nie wyskakuje.
|
A jaki masz EGR, okablowany ? z tego rocznika to raczej euro3 wiec powinien byc bez kabelkow
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jesli bez kabelkow to niema takiej opcji zeby ECU pokazalo sprezynke z powodu dziury w dolocie. Wprawdzie sygnal z MAF sesora jest uzyty by sterowac zaworem EGR, ale jesli nawed jest nieprawidlowy przeplyw to i tak nie wywala sprezynki.
Nieraz jezdzilem z dziura/pekniety przewod i nic nie wyskakiwalo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 100km raz przejechalem i nic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Hymm, tylko ze ja wtedy sciagalem przewod podcisnienia z turbo zeby nie dmuchalo jak glupie w puste i sie nie rozlecialo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiec jesli ci MAF pokazywal maxa 142g/s ,a w dolocie MAP ze masz zero doladowania (bo dziura) to moze jakis check sie zalancza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oj biedne turbo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A box moze powodowac checka tylko jak jest za mocno ustawiony.