View Single Post
Stary 26-06-2011, 22:20   #90
maureliusz
ford::expert

Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Zaślepienie EGR, jakie konsekwęcje?

Cytat:
Napisał damiasek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie pomogło na ponad rok i jakieś 20000 km - nadal dobrze działa, jak przestanie to dam znać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A u mnie była poprawa nie powiem, ale nadal czasami przerywał koło 2000rpm. Dopiero zaślepienie 100% satysfakcji.
Tylko u mnie nie był zawalony, zatem pewnie elekryka już siadała. U Ciebie może był faktycznie zawalony i dlatego pomogło. Jak w medycynie :-) każdy przypadek/pacjent inny.

Cytat:
Napisał damiasek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie działanie spowoduje jednak wyrzucenie błędu (zapalenie MIL), na szczęście bez innych konsekwencji - silnik będzie działał normalnie i nie wejdzie w tryb awaryjny.
No dla mnie to lipa = nie działa :-) Jeżeli coś wywala błąd, to raczej nie jest sposób. Chyba, że...wyciągnie się żarówkę od MIL :-)

PS. Ja już 5000 km po :-) Jest super!

Ostatnio edytowane przez maureliusz ; 26-06-2011 o 22:25
maureliusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem