View Single Post
Stary 24-07-2011, 13:40   #58
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Szarpanie, chwilowa utrata mocy podczas przyspieszania [2.0 TDCi]

Cytat:
Napisał revenge Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli tylko zaślepił EGR, a nie wyczyścił go, aby cały czas "chodził" to będzie nadal wywalany błąd. EGR musi jako tako działać do zaślepienia - elektryczny, bo mechaniczny to inna bajka.
I tak w komputerze nie było błędów dotyczących bezpośrednio EGR-a a sam zawór działa, był tylko zabrudzony i się nie domykał, został wyczyszczony i zaślepiony bo samo czyszczenie na długo nie pomaga, więc zawór sam w sobie działa i błędów nie pokazuje, dopiero kilka odpaleń silnika po zaślepieniu, na desce zaświeciła się kontrola "check engine".
Jutro po pracy zajadę do mechanika bo poinformował mnie, że takie coś może wystąpić i gdyby właśnie to mam przyjechać. Właściwie nic bym z tym nie robił gdyby nie to, że irytuje mnie ciągle świecąca się kontrolka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem