![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-02-2009
Model: Focus mk2, mk3
Silnik: 2.0 TDCi, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2012
|
Tak zrobięGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale poczekam aż znów przypadłość zacznie się ujawniać.
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Mój problem zaczyna się lekko komplikować i sprawdzenie całej wiązki będzie chyba nieodłącznym elementem poszukiwań, otóż wczoraj wracając od lubej, lało jak cholera i na całej drodze było od biedy po kostki wody więc gdzieś wilgoć pod pokrywę silnika się przedostać nieuchronnie musiała, ale nie o to chodzi, jaja są takie, że focus odzyskał życie, miał te szarpania, ale to na 100% wina przepływki, ale wróciła do niego moc, przestał się zastanawiać co ma robić i mimo szarpnięć ciągną tak jak powinien to robić dwulitrowy doładowany diesel, no i właśnie przeszła przez mój łepek myśl, że gdzieś jest walnięta instalacja albo coś zaśniedziało i po dostaniu się wilgoci zaczęło przewodzić jak należy, będąc świeżo upieczonym elektrykiem wolę to jednak zlecić komuś kto ma z tym doświadczenie bo próbowałem samemu, ale żeby się tam do czegoś dobrać to trzeba nie mieć stawów w rękach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#53 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
albo przeplywka sie umyla od wilgoci z powietrza i podaje poprawne wyniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
|
Cytat:
Ten samochód sam nie wie co mu dolega chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Focus Turnier
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
|
no to 1:0 dla mnie :-)
EGR to standard dla 2.0 TDCi by PSA Powodzenia! |
|
|
|
|
|
#56 | |
|
|
Cytat:
Co do zaworu, gad został zaślepiony, tylko będę musiał pojechać do mechanika bo zapaliła mi się kontrolka "check engine" mechanik mówił mi, że takie coś może się wydarzyć, ale kurde, może jednak da radę pozbyć się tego jakoś domowym sposobem, nie wiem zimny okład czy coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , bo nie uśmiecha mi się tak codziennie jeździć tych kilka[naście] kilometrów z każdą pierdołą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-07-2011
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
|
Jeżeli tylko zaślepił EGR, a nie wyczyścił go, aby cały czas "chodził" to będzie nadal wywalany błąd. EGR musi jako tako działać do zaślepienia - elektryczny, bo mechaniczny to inna bajka.
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
|
Cytat:
Jutro po pracy zajadę do mechanika bo poinformował mnie, że takie coś może wystąpić i gdyby właśnie to mam przyjechać. Właściwie nic bym z tym nie robił gdyby nie to, że irytuje mnie ciągle świecąca się kontrolka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-07-2011
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
|
Teraz posklejało się o co kaman.
W takim razie miałeś dwie usterki (kumulacja): 1. EGR - stąd przerywania itp. 2. Przepływka - stąd błąd Właśnie przepłyka wywala MML po 2-3 uruchomieniach silnika, a nie EGR. Zatem jedno już naprawiłeś (EGR) teraz czas na przepływkę. Podmień na próbę, jeżeli masz możliwość. |
|
|
|
|
|
#60 |
|
|
Jutro podjadę do mechanika bo coś chyba wspominał, że ma na warsztacie przepływkę od 2.0, choć nie wydaje mi się, żeby to była wina przepływomierza bo przy jego awarii samochód teoretycznie powinien stracić moc a ten po zaślepieniu EGR-a zbiera się lepiej niż nawet ze sprawnym wcześniej zaworem, ale spróbować nie zaszkodzi, jutro okaże się co mu dolega i po wypłacie albo nowy przepływomierz albo wirus, się okaże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|