View Single Post
Stary 08-08-2011, 10:21   #19
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Jak fizycznie usunąć filtr DPF -2.0 TDCi

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z calym szacunkiem ale niby to dlaczego nie mozna zostawic pustej puszki? Pusta puszka poza halasem ma 1-duza korzysc.. zmniejsza spalanie a halas w silniku ze sprezarka jest minimalny a w zasadzie w srodku prawie nie zauwazalny. Natomiast wycinanie i zaslepianie DPF to prawie jest jak maslo maslane Nie po to usuwam dpf aby go pózniej przytykac-jaki jest w tym sens. Jest wiele wczesniejszych silnikow ktore chodza bez dpfa i kata ze zmienna geometria i jest wszystko ok.
...wydawało mi się że problem z pustą puszką opisałem jasnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum...nie chodzi tu o hałas, którego właściwie prawie nie słychać, a o szkodliwość i problemy, które mają dość często Foki z tak usuniętym DPF. Nie zaślepia się ich, a tylko likwiduje pustą przestrzeń, która powoduje nagłe rozprężanie się gazów, w w efekcie nagły wzrost obrotów sprężarki i natychmiastową falę zwrotną ciśnienia gazów spalinowych...chodzi po prostu o równomierne opróżnianie układu wydechowego.
Trafiają do mnie na warsztat Fordy z uwaloną turbiną, a przypadkowo, przy okazji, okazywało się że maja puste katy i nie jest to zbieg okoliczności...
...chcesz doradzać na forum, to pamiętaj że pośrednio bierzesz odpowiedzialność za to co ludzie zrobią po takich poradach i wyjaśnieniachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...chcesz mieć lepsze opróżnianie silnika, zrób sobie downpipe, to jedyny prawidłowy sposób na pozbycie się kata, przyrost mocy itd...opróżnianie puchy zostaw domorosłym tjunerom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem