Cytat:
|
sorry ze tak dlugo nie odpisywalem ale chcialem sprawdzic w trzech mondeach, ktore sa u mnie w domu. spostrzezenie moje jest nastepujace: skakanie obrotow wystapilo w jednym z aut (moim) ale falowanie bylo w granicach 750-1250 obrotow i wystepowalo tylko przy staczaniu z gorki na luzie ale gdy wbilem bieg (obojetnie ktory wiadomo bez wstecznego) i trzymalem sprzeglo wcisniete to objaw falowania obrotow nie pojawil sie. przy staczaniu auta powinny sie podniesc obroty do ok 800 - 850 obrotow i tak utrzymywac az do calkowitego zatrzymania. winny temu jest czujnik vss w skrzyni biegow. na moje szczescie mam skrzynie biegow w ktorej padl mechanizm roznicowy i z niej przekrecilem w/w czujnik - falowanie przy toczeniu na luzie ustapilo.
|
Witam,
Dzięki za wskazanie uszkodzonej części bolek-tarnow, muszę tylko teraz poszukać na szrocie takiego czujnika i podmienić go w ramach testów. Jeśli będzie OK, wrzucę potwierdzenie na tym poście dla pozostałych użytkowników Mondeo. Zaznaczę, że ten sam czujnik przychodzi również do Focusów, poniżej przykładowe numery tego czujnika jeśli ktoś chciałby szukać:
1) Numer orginału: 1136248
2) KW 453 498
3) EPS 1.953.498