![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
u mnie 680
|
|
|
#32 |
|
FCP member
![]() Imię: Karol
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2012
|
No to luz, jakoś źle zapamiętałem, że powinno być 750Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Duratec HE
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-01-2011
Model: Mondeo [MK3]
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001
|
Witam,
Mam podobne problemy, czy macie na to sposób by podczas staczania się samochodu na "luzie" z górki obroty nie podskakiwały z około 500 na 1200 i tak do momentu jak auto zatrzyma się ( odbijają się jak piłka ). Zaznaczę, że wymienione zostały: 1) świece 2) przewody 3) cewka 4) Mam-sensor Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#35 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-10-2011
Model: mondeo MK3
Silnik: 2.0
|
witam, ja posiadam Mondeo MK III, 2.0 16V benzyna, bez gazu i mam bardzo podobny problem, czyli dojeżdżając do skrzyżowania na wolnym biegu tak przy samym końcu zatrzymywania się czyli w okolicach od 15km/h do całkowitego zatrzymania obrotomierz najpierw wskoczy na ok 1500 następnie spadnie na ok 650 i na końcu zatrzyma się na właściwych obrotach, stojąc na włączonym silniku na luzie silnik pracuje idealnie, w trakcie jazdy cisza, kiedyś mój mechanik powiedział mi " olej to, fordy już tak bardzo często mają" i jakoś nie drążyłam tego tematu
dodatkowym problemem jaki ja posiadam przy moim aucie to coś takiego że jak chce energicznie ruszyć z jedynki to samochód spadnie wtedy z obrotów okropnie się przymuli na pograniczu zgaśnięcia( choć może 2 razy zdażyło mi sie zeby mi zgasnął w takiej sytuacji a mam go 3 lata) i dopiero po ok 1,5 sek odmuli go i zaczyna normalnie ciągnąć nie wiem co może być tego powodem(auto dużo mi pali bo aż 18-20L/100km) i też każdy mechanik olewa to jak mu o tym mówię-twierdzą że po podpięciu pod komputer jest wszystko ok pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
|
Cytat:
Dzięki za wskazanie uszkodzonej części bolek-tarnow, muszę tylko teraz poszukać na szrocie takiego czujnika i podmienić go w ramach testów. Jeśli będzie OK, wrzucę potwierdzenie na tym poście dla pozostałych użytkowników Mondeo. Zaznaczę, że ten sam czujnik przychodzi również do Focusów, poniżej przykładowe numery tego czujnika jeśli ktoś chciałby szukać: 1) Numer orginału: 1136248 2) KW 453 498 3) EPS 1.953.498 |
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
to jest dokladnie ten czujnik. u mnie pomoglo i smiga jak byc powinno
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-06-2010
Model: MKIII
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
|
U mnie niestety też obroty spadają do ok 500 i dopiero wzrastają do normalnych. Dzieje się tak tylko jak wrzucę na luz przy rozpędzonym aucie,po przegazówce nie ma tego objawu.Sprawdzałem krokowca,przewody W.N.Odłączyłem aku na noc,rano wyjechałem na miasto i od razu zauważam że obroty nie spadają szybko tylko powoli jak kiedyś.Ale po paru kilometrach wszystko wróciło na stare,czyli spadają szybko do 500 i dopiero rosną.Odpinałem krokowca przy zapalonym silniku to ten gasł,więc chyba jest sprawny.check engine nie zapala się.Wiele postów już przeczytałem ale teraz to już nie wiem co to może być!!!
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
|
Ja jeszcze nie uporałem się z tematem , czekam na czujnik. Jak wymienię zdam relacje czy pomogło. Sugeruję się podpowiedzią użytkownika: bolek-tarnow.
Czujnik będę miał być może w pod koniec przyszłego tygodnia. |
|
|
|
![]() |
|
|
|