Temat: [S-MAX 2006-2015] Znane i nieznane tricki
View Single Post
Stary 27-10-2011, 10:02   #229
grizzly
ford::advanced

Imię: slawek
Model: S-max
Silnik: 2.0 klekot
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Znane i nieznane tricki

Cytat:
Napisał pman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chwilę później, po wyłączeniu silnika, przed wyjściem z samochodu złożyłem lusterka. Zamknąłem samochód, lusterka nie drgnęły. I oto cód, od tego momentu przy otwieraniu lusterka się rozkładają, przy zamykaniu - składają. Mina sprzedawcy - bezcenne. Ale co z tego... Teraz za cholerę nie wiem jak to wyłączyć.
zainspirowany Twoim postem wykonałem wczoraj wszystkie możliwe testy (składałem przed, po , w trakcie, wcale, najpierw silnik, potem na odwrót itd itp)

jedyne co udało mi się uzyskać to:

Po zgaszeniu silnika składam przyciskiem lusterka, następnie wysiadam, zamykam drzwi i włączam centralny. Gdy tak zrobię to jak otwieram centralny to lusterka się nie rozkładają (tak jak normalnie zwykły czynić)

innych odchyleń od norm nie uzyskałem

co więcej - jak złożę lusterka ręcznie (w sensie ręką) to potem silniczek się strasznie trudzi, rzęzi i charczy aż wreszcie załapie i wtedy lusterka są znowu pod jego władaniem - strach taki test robić w fordzie bo zara coś się urwie pęknie albo zmieni skład chemiczny

sl
grizzly jest offline   Odpowiedź z Cytatem