![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#221 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#222 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: S-max/QQJ11
Silnik: 2.0 TDCi 185KM/400Nm by Heko /DIG-T
Rocznik: 2009/2016
|
Albo w pakiecie Platinium X z xenonem i ciemnymi szybami
|
|
|
|
|
|
#223 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Mam ciemne szyby,bez xenonu.
Mam el.składane lusterka przyciskiem + podświetlenie w nich... Tak to wygląda...
|
|
|
#224 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-03-2011
Model: S-Max
Silnik: 2.0 140 KM
Rocznik: 2007
|
a ja mam normalne niebieskie szyby + xenon, składane lusterek z przycisku
i sytuacje mam taką jak RafałB - nie można z pilota ani złożyć ani rozłożyć tylko przycisk a nie ukrywam, że fajnie by było mieć to z pilota. |
|
|
|
|
|
#225 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#226 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011
|
U mnie z lusterkami było tak:
Przed odbiorem samochodu na pewno, na bank, na 100% nie składały/rozkładały się lusterka przy zamykaniu, otwieraniu samochodu. Podczas odbioru zapytałem sprzedawcę, czy da się to jakoś ustawić, aby się automatycznie składały przy zamykaniu i rozładały przy otwieraniu. Coś kombinował i kombinował, szukał w Convers'ie, ale ostatecznie stwierdził, że się nie da "i dobrze, bo ma Pan szansę sam decydować kiedy są złożone, a kiedy nie". Stwierdził też, że to jakaś nowość, którą zmieniono ostatnio, bo niedawno, na wyraźną prośbę klienta, który odbierał samochód, serwis wyłączył automatyczne składanie przy zamykaniu i rozkładanie przy otwieraniu. Chwilę później, po wyłączeniu silnika, przed wyjściem z samochodu złożyłem lusterka. Zamknąłem samochód, lusterka nie drgnęły. I oto cód, od tego momentu przy otwieraniu lusterka się rozkładają, przy zamykaniu - składają. Mina sprzedawcy - bezcenne. Ale co z tego... Teraz za cholerę nie wiem jak to wyłączyć. Ten sam sprzedawca twierdzi, że jak przyjadę na przegląd, to sprawdzą czy komputerem da się to wyłączyć. Ale mnie to kurna nie zadowala... Ja chciałbym w lecie mieć automatykę, w zimie blokadę (na wypadek zamarznięcia wody w okolicach lusterka, które może puścić sliniczek z dymem). Dla tych, którzy będą próbowali tego co zrobiłem: zastanów się, czy na pewno chcesz włączyć automatykę, ryzykując, że potem jej nie wyłączysz :-) A ja dalej szukam sposobu na wyłączenie automatyki... Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale mam KeyFree. |
|
|
|
|
|
#227 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 29-10-2006
Model: ZB
Silnik: 1.9
Rocznik: too old
|
a moze powinienes zrobic podobnie jak z aktywacja skladania?
|
|
|
#228 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-03-2011
Model: S-Max; Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi 163KM; 1.4 TDCi
Rocznik: 2011; 2006
|
pman -> a czy ten Pan przy odbiorze auta podłączał się komputerem? Pewnie nie, ale tak dla upewnienia się pytam. Czy poza przeszukaniem opcji w Conversie robił jakieś magiczne sztuczki typu coś tam nacisnąć, zamknąć drzwi, trzy razy odpalić silnik, itp? Bo coś robić musiał, czyli jakiś sposób na włączanie / wyłączanie składania lusterek jest. Tylko chyba autor tego fragmentu kodu się z Forda zwolnił i teraz nikt nie zna owej magicznej kombinacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To składanie lusterek to zdaje się będzie znakiem rozpoznawczym Forda. W reklamie Fiesty też się automatycznie składają lusterka (a raczej rozkładają, no ale wcześniej musiały się przecież złożyć). Tylko czekać, jak przy otwieraniu auta z pilota automatycznie będą się drzwi otwierać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (tak na ościerz).
|
|
|
#229 | |
|
![]() Imię: slawek
Model: S-max
Silnik: 2.0 klekot
|
Cytat:
jedyne co udało mi się uzyskać to: Po zgaszeniu silnika składam przyciskiem lusterka, następnie wysiadam, zamykam drzwi i włączam centralny. Gdy tak zrobię to jak otwieram centralny to lusterka się nie rozkładają (tak jak normalnie zwykły czynić) innych odchyleń od norm nie uzyskałem co więcej - jak złożę lusterka ręcznie (w sensie ręką) to potem silniczek się strasznie trudzi, rzęzi i charczy aż wreszcie załapie i wtedy lusterka są znowu pod jego władaniem - strach taki test robić w fordzie bo zara coś się urwie pęknie albo zmieni skład chemiczny sl
|
|
|
|
#230 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
|
kicaj-> oczywiście, że próbowałem, ale bez sukcesu...
bartekd-> niestety na chwilę Pana opuściłem, ale na pewno nie podłączał komputera. Czy coś innego przyciskał, nie wiem. Jak wróciłem po ok. minucie, gmerał w ustawienia Convers'a. Potem mówił mi o tym kliencie, któremu przez kompa wyłączali i że "może teraz to już jest w Convers'ie, bo co chwilę coś Ford tam zmienia". I to chyba tylko na takiej nadziei opierał swoje poszukiwania. Próbowałem go dopytać, czy jest jakaś kombinacja, którą on zna, ale stwierdził, że nigdy nic takiego nie było. Może wchodził w jakieś opcje serwisowe Convers'a? To tylko moje domysły. Ale jestem prawie na 100% pewien, że próbował tylko poprzez Convers'a. Na pewno nie zamykał/otwierał drzwi, ani maski, ani bagażnika, nie odpalał silnika... Cytat:
Czy jak potem otworzysz ręcznie (nie mam na myśli pchania lusterka, ale przyciskiem), to uruchamia się automatyka, czyli: wysiadasz z rozłożonymi lusterkami, uruchamiasz alarm i się składają, a potem rozkładają przy otwieraniu? Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 05-11-2011 o 13:51 Powód: pkt 21 regulaminu |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|