Temat: [S-MAX 2006-2015] Znane i nieznane tricki
View Single Post
Stary 27-10-2011, 10:18   #230
pman
ford::beginner

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie

kicaj-> oczywiście, że próbowałem, ale bez sukcesu...

bartekd-> niestety na chwilę Pana opuściłem, ale na pewno nie podłączał komputera. Czy coś innego przyciskał, nie wiem. Jak wróciłem po ok. minucie, gmerał w ustawienia Convers'a. Potem mówił mi o tym kliencie, któremu przez kompa wyłączali i że "może teraz to już jest w Convers'ie, bo co chwilę coś Ford tam zmienia". I to chyba tylko na takiej nadziei opierał swoje poszukiwania.
Próbowałem go dopytać, czy jest jakaś kombinacja, którą on zna, ale stwierdził, że nigdy nic takiego nie było.
Może wchodził w jakieś opcje serwisowe Convers'a? To tylko moje domysły. Ale jestem prawie na 100% pewien, że próbował tylko poprzez Convers'a. Na pewno nie zamykał/otwierał drzwi, ani maski, ani bagażnika, nie odpalał silnika...

Cytat:
Napisał grizzly Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jedyne co udało mi się uzyskać to:

Po zgaszeniu silnika składam przyciskiem lusterka, następnie wysiadam, zamykam drzwi i włączam centralny. Gdy tak zrobię to jak otwieram centralny to lusterka się nie rozkładają (tak jak normalnie zwykły czynić)
sl
to już jest jakiś dobry znak. Bo jak będę chciał, aby rano się nie otworzyły w zimie, to mogę wieczorem złożyć przed wyjściem.

Czy jak potem otworzysz ręcznie (nie mam na myśli pchania lusterka, ale przyciskiem), to uruchamia się automatyka, czyli: wysiadasz z rozłożonymi lusterkami, uruchamiasz alarm i się składają, a potem rozkładają przy otwieraniu?

Ostatnio edytowane przez Agnesqa ; 05-11-2011 o 13:51 Powód: pkt 21 regulaminu
pman jest offline   Odpowiedź z Cytatem