View Single Post
Stary 11-12-2011, 11:03   #60
radek84
ford::beginner

Imię: Radek
Model: focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Centralnym zamek na mrozie - dziwne objawy

Witam,

Nadmienie, że w zeszłą sobote czyli tydzień temu wyciąłem czerwone gumki osłaniające mikrostyk w drzwiach. W ciągu tygodnia były małe przymrozki bo musiałem drapać szyby i centralny śmigał bez problemu. Otworzył i nie zamknął.
Dzisiaj -2,5 na pierwszym piętrze w bloku więc przy gruncie -3 napewno. Podchodze do auta otwieram.... a on zamyka. Myślałem, że sie załamie. I tak kilkanaście razy...! Przyznam sie, że wczoraj umyłem samochód na myjni...! Nie wiem czy to mu nie zaszkodziło. Jak pisałem wcześniej nie zakleiłem taśma tego okienka które zrobiłem aby dostać sie do tej gumki, i może tam sie dostała woda... i coś zamarzło! Kurde, próbowałem też otworzyć zamek kluczykiem i nie dało rady bo delikatnie przymroziło wkładke i wogóle nie odbija centralny, czyli jest tak jak zanim założyłem pilota. Mając pilota wiem, że napewno sie dostane do środka i to już jest plus, ale dlaczego musze łapać tą klamke aby nie zdążył zamknąć. Nie wiem co robić, mam straszne nerwy. Może wy coś jeszcze doradzicie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem