View Single Post
Stary 22-12-2011, 07:17   #61
radek84
ford::beginner

Imię: Radek
Model: focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Centralnym zamek na mrozie - dziwne objawy

Cytat:
Napisał radek84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj -2,5 na pierwszym piętrze w bloku więc przy gruncie -3 napewno. Podchodze do auta otwieram.... a on zamyka. Myślałem, że sie załamie. I tak kilkanaście razy...! Przyznam sie, że wczoraj umyłem samochód na myjni...! Nie wiem czy to mu nie zaszkodziło.

Ciesze sie, że moje przypuszczenia sie potwierdziły. Mianowicie, tak jak wcześniej pisałem umycie samochodu karczerem po wyciągnięciu gumek było przyczyną ponownego ześwirowania centralnego. Woda dostała sie do mikrostyków, coś znowu zamarzło i zamek znowu otwierał, zamykał! W wolnej chwili miałem zamiar rozkręcić tapicerke i próbować wysuszyć te mechanizmy... ale brakowało czasu i nie zrobiłem tego. Po upływie 10 dni od wielkiego rozczarowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przedwczoraj i wczoraj przy temperaturze -6 zamki śmigają jak sie należy. Jestem pod wielkim wrażeniem, ale sprawa jest jasna, poprostu woda która dostała sie podczas mycia karczerem spodowała przymarznięcie mikrotyków ale w ciągu tych 10 dni odparowała i teraz jest tak jak powinno. Mam nauczke, poprostu aby nie myć auta karczerem w okresie zimowym. W takim razie dziekuje wszystkim którzy pomogli mi w rozwiązaniu tego problem.
radek84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem