Temat: [S-MAX 2006-2015] Złe wskazania termometru .
View Single Post
Stary 31-12-2011, 11:17   #46
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
Domyślnie

Pewnie zaśniedziały styki na złączu w kostce przy termometrze i nie ma połączenia,rozepnij to złącze i psiknij środkiem do oczyszczania złącz elektrycznych może zadziała .Chyba że brak termometru z jakiegoś powodu został zdjęty lub się zgubił .Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał luklej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u mnie wskazania temp też były jakiś dziwne. termometr domowy pokazywał rano -5/ -4 a ja w aucie miałem 0/+1 a w korku +2. Zabrałem się w związku z tym do przeniesienia czujnika. odkręciłem pokrywę górną zasłaniającą dojście do przestrzeni między grillem a chłodnicą. znalazłem czujnik - jest po lewej stronie, w okolicach górnej części chłodnicy (patrząc od przodu) - no chyba że było to coś innego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jest wpięty w gumową osłonę. Wypiąłem go, odczepiłem kostkę dzięki czemu przewód zrobił się dłuższy i miałem większą swobodę operowania nim, umieściłem czujnik na samym dole w okolice dolnego wlotu powietrza - też po lewej stronie (przypiąłem go plastikową obejmą. jeśli chodzi o estetykę to nie widać go. teraz będę testował. efekty tej operacji podam za jakiś czas
No i jakie teraz masz wskazania ? ..........czy się poprawiło?.........i w którą stronę.........ja zastanawiam się czy nie wpiąć termometru od jakiegoś innego samochodu bo może to sam termometr jest niedokładny i żle wskazuje temperaturę .

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 31-12-2011 o 18:01
eclipse jest offline   Odpowiedź z Cytatem