18-01-2012, 16:26
|
|
|
ford::professional
Imię: Radek
Model: MK 5
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT 180 hp
Rocznik: 2018
|
Odp: Wariujące ogrzewanie
Cytat:
|
Co do ceny, jeśli ci sie niespieszy to szukaj, może coś znajdziesz w przyzwoitej cenie ja upolowałem za 100 PLN, bo z tego co widziałem na allegro były kosmiczne ceny rzędu 200 -300 PLN.
A co do wymiany,
1 :odłączasz wszystkie właczniki na konsoli (awaryjne, podgrzewania szyb, otwieranie bagażnika) oprócz wysuwanego uchwytu na kubek on schodzi razem z konsolą),
2: Wyjmujesz radio ( potrzeny ci jest wyjmak) ( 2 druty w kształcie litery u ja zroiłem z drutu 1,5 mm) , wkładasz je w otwory w radiu i wysuwasz.
3: Odkręcasz 6 wkrętów ( śrubokręt gwiazdkowy) 2 wkręty pod przyciskami awaryjnych, i grzania szyby, kolejne 2 jak wyciagniesz radio to we wnęce po obu stronach po jednym, i 2 ostatnie u dołu konsoli po zdjęciu plastiku lewarkka zmiany biegów ( pociag no góry jest na zatrzaskach); póżniej ciągniesz cała konsolę razem z climatronikiem i z kratkami nawiewu. ( kratki nawiewów trzymaja sie na zatrzaskach.
4: Od klimatronica odpinasz 2 kostki ( te kostki mają takie wajchy które należy przesunąć wzdłuż kostki i sama ci sie wypnie) .
5. Odkręcasz klimatronic ( mocowany jest na 4 wkrętach ). I pożniej skaładasz., mi to zajęło ok 1,5 h, robiłem to pierwszy raz tak więc i tak dobry wynik.
|
Nie boje sie wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Znalazłem za 120 z wysyłka ten z zolta ikonka,czekam na potwerdzenie ceny i zamawiam,potem wymiana.
Jak cos dam znac.
|
|
|