Cytat:
|
jesli cos za to placiles to popros o jakikolwiek dokument z tym co ci wgrywali..
zawsze oznaczalo sie poprzez nazwy plikow aktualizacje biosow itp. ..ale takze majac odpowiedni program te informacje byly zawarte w pamieci.
zasugeruj sie tą nazwa pliku i poszukaj o tym..moze cos wyczaisz na googlach,
a tak wogole to nic nie piszesz o sprezarce..? sprawa doladowania zalatwiona juz? robiles cos z tym jeszcze?
|
Zamontowałem z powrotem stary zawór upustowy (Pierburg) i tu zdziwienie... turbina nie pompuje więcej jak 227 kPa a na nowym oryginalnym pompowała ponad 249 kPa i auto wchodziło w tryb serwisowy. Przejechałem kilka dni temu z podłączonym laptopem około 100 km i ani razu nie przekroczył 227kPa. Wniosek z tego taki ,że faktycznie gość w ASO miał rację ,mówiąc że są rózne typy tych zaworów dedykowanych do silnika 1,6tdci.
Tak jak przypuszczałem ten nowy zawór " nie dawał rady" upuszczać podciśnienia w tempie dyktowanym przez ECU. Pewnie jego konstrukcja jest nieco inna...
Skręcę jeszcze ogranicznik max doładowania na turbinie do pozycji sprzed regulacji (1,5 obrotu ).