Moze i jestem glupi..w koncu jest tyle rzeczy o ktorych nie mam zielonego pojecia,
Ale przynajmniej ja wiem ze nie wiem...
Jednak jak ja mialem to zdanie zroumiec?
"jak się zmieści to wsadzajcie aku od traktora.ciekawe czy alternator wam wyrobi"
Moim zdaniem powiedziales ze duzego akumulatora sie nie da w samochodzie doladowac....bynajmniej tak pomyslał moj mały nie kumaty rozumek.
Jesli ktoś inny to zdanie zrozumiał inaczej to proszę o sprostowanie i pouczenie mnie bo być może tylko ja to źle zrozumiałem.
PS.
prad ladowania akumulatora to maks 1/10x pojemnosc Q-20-godzinnej
najlepszy prad ladowania akumulatora to nie wiecej jak 1/20x Q20
Dopuszcza sie krotkotrwale ladowanie duzym pradem 0,8x Q20-takie ladowanie jest jednak szkodliwe dla akumulatora.
Proces wlasciwego ładowania zapewnia stabilizacja napiecia ładowania.
Dlatego niema znaczenia jaki w samochodzie jest akumulator.
Mało tego na krotkich dystansach-krótkich odcinkach jazdy akumulator powinien miec wiekszą pojemność-ponieważ mały akumulator nie jest w stanie do konca szybko odebrać energi która zuzywana jest na rozruch silnika.
Problem niedoładowania duzego akumulatora moze wystapic tylko w pojazdach gdzie napiecia ładowania zalezy od obrotów silnika...lub gdzie urządzenie ładujace jest bardzo-bardzo małej mocy w stosunku do akumulatora.
Podam tutaj przykład: ciagnik rolniczy z prądnicą np. popularna 30-tka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
a tak na serio to jak mi padnie aku to zakupie sobie przeznaczony dla systemów start-stop
|
Poczytaj sobie o tych akumulatorach...jak bedziesz chcial sobie taki kupic do swojego samochodu to lepiej kup sobie np. 85Ah 800A taka centre future bo wyjdzie ci na to samo.
Przecierz technologia start stop to jest modyfikacja zwyklego akumulatora i zwiekszenie jego mozliwosci rozruchowych aby mogł wiecej produ pozniej odebrac w czasie ładowania i mogł sie szybciej dołądować.
Przykład:
varta start stop- 60Ah 680A na rozruch.
Zauwaz ze stosunek pojemnosci jest mniejszy do stosunku pradu rozruchowego...
i o to zawsze chodzi -taki akumulator moze szybko sie ładowac w krotkim czasie.
Dlatego jesli ktos robi krotkie dystansy to wartosć prądu rozruchowego akumulatora powinna byc jak najwieksza bo ta wartośc oprocz tego ze pozwala dac duzo pradu na rozruch to pozwala pobrac duzo pradu na ładowanie.