View Single Post
Stary 11-02-2012, 22:18   #2305
zszywcia
ford::amateur

Model: Sharan
Silnik: 1,9TDi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał kzydzik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam

Dzisiaj udało mi się uruchomić mój dogrzewacz .Ku przestrodze dla innych użytkowników moja historia ..
Po sugesti Stefano żeby próbować uruchomić piecyk chociaz do diagnostyki okazało się że w wiązce przewodów jest jednak jeszcze jeden zerwany , po usunięciu usterki okazało sie że mam połaczenie z piecem jednak nadal nie chce on palić .Dogłębne oględziny zawartości pod fotelem pasażera wyjaśniły sytuacje są tam dwa bezpieczniki , podczas wyciągania akumulatora został uderzony tak niefortunnie że pękł lut rozłaczając obwód .
Po usunięciu usterki piecyk hula aż miło .
Podziękowania za trafne sugestie dla forumowiczów i powodzenia w waszych walkach z dogrzewaczami.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie....
1. Czy Sharany też mają dodatkowy akumulator (nie widziałem go u siebie pod siedzeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )

p.s. pod siedzeniem jest czerwony sterownik z dwiema wtyczkami oznaczony "car interface", poprzedni właściciel powyciągał z niego obydwie wtyczki, jak sądzicie dlaczego to zrobił i do czego służy to cudo ???

2. A te bezpieczniki czy aby się do nich dostac należy zdemontować obydwa sterowniki z pod siedzenia??

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez zszywcia ; 11-02-2012 o 22:46
zszywcia jest offline   Odpowiedź z Cytatem