Temat: [Galaxy 1994-2000] Podmiana zegarów czy możliwa?
View Single Post
Stary 02-05-2012, 13:09   #119
Witek_1958
ford::advanced

Imię: Witek
Model: Fordy: Galaxy / Grand C-Max
Silnik: 2.0i DOHC / 1.6 EcoBoost
Rocznik: 02'1996 / 05'2011
Domyślnie Odp: Podmiana zegarów czy możliwa?

Cytat:
Napisał TomKrak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Więc zagary dziś dotarły i zostały zamontowane!
Temperatura zewnętrzna jest wskazywana pomimo że we wspomnianą wtyczkę nic nie montowałem, może ona właśnie jest od czujnika poziomu płynu w zbiorniczku spryskiwacza ponieważ kontrolka namolnie mruga!
świeci również poduszka AIR BAG! czego wcześniej nie było!
średie zurzycie paliwa po przejechaniu 8 km pokazuje 8,8L/100km (po uruchomieniu i nawróceniu pokazywało coś ponad 40L/100km i spadło do wspomnianego wcześniej), temp. oleju po tym dystansie to 89 stopni

odnośnie kontrolek przepalonych żarówek to czy zawsze po uruchomieniu świecą się wskaźniki tylnich które to gasną po naciśnięciu hamulca?

zegary jakie założyłem są z sharana i może należy przepiąć piny we wtyczce ażeby poducha zgasła?

reszta wskazań działa jak trzeba
....Kontrola tylnych żarówek tak działa ..... miałem to samo w Scorpio - taki sam moduł ...
..... Airbag świeci ......spróbuj VAG-iem zresetować go .... chyba, że masz wskaźniki z innego roku niż Twoje auto ..... wtedy zamiana 5-go i 6-go pinu w CZERWONEJ wtyczce ..... ale to sprawdzaj po schematach swojego auta i licznika ......