Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 10-08-2012, 23:39   #331
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie

Cytat:
Napisał kruciak2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy to normalny objaw wyjeżdżając z zaciemnionego pomieszczenia gasną światła mijania, przez ok 15 sekund świecą się tylko światła postojowe i następnie gasną postojowe a załączają sie Ledy. Czy to normalny objaw.
Tak. Tak jest ustawiony algorytm przełączania w poliftowym GEMie w wersji -C*. Też tak miałem.
Ostatnio zmieniłem GEM na wersję -F*, ale jeszcze nie do końca sprawdziłem jak się zachowuje, bo bawię się ustawianiem fabrycznych dziennych (nadmiarowo w stosunku do moich ledów Philipsa).

Cytat:
Napisał paablod Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki, udało mi się odczytać symbol 7M5T14A073FE.
...
Pewnie po to ten czujnik zainstalowano (a fizycznie istnieje - soczewka, płytka i 3? odchodzące przewody).
Te automaty (światła i wycieraczki) od początku nie działały jak go (od)kupiłem. Stąd to zacięcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
GEM widzę masz poliftowy wersji -F* - ten jest OK, nie musisz szarpać wiązki.

Proszę doprecyzuj dla zaprowadzenia jakiegoś porządku:
1) Czy samochód jest poliftowy?
2) Jaki masz czujnik deszczu/światła - oryginalny, fordowski? Czy był fabrycznie czy był dokładany?
3) Czy sprawdziłeś, że masz i jest on dobry bezpiecznik F100 (on odpowiada za działanie czujnika deszczu/światła)?

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 10-08-2012 o 23:52
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem