View Single Post
Stary 28-08-2012, 23:40   #90
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie

Cytat:
Napisał lamariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bezpiecznik f71 włączyłem i pozycyjne jak się nie mylę po przekręceniu stacyjki świeciły się i to mnie wkurzyło .
F71 nie utrudnia działania dziennych tylko dokłada zbyteczne pozycyjne.
Czerwona strzałka na pewno nie od tych działań - chyba, że te nogi 1 i 26 to wcale nie te co trzeba... (to akurat żart - czerwona strzałka zapala się od komunikatu na szynie CAN a nie od jakiegoś sygnału na przewodzie).

Po raz kolejny też powtarzam - jeśli mostek nie kontaktuje, to światła dzienne nie działają.
Rozmiarów kontaktów nie mierzę i nie zapisuję - każde złącze ma praktycznie inne. Równie ważne co rozmiar są odpowiednie blokady, aby piny nie wyłaziły z obudowy. W sumie to powoduje, że trzeba poszukać oryginalnych pinów.
Sam przewód oryginalnie pasujący do złącza jest nie do zdobycia. Większość ludzi robiła kombinacje z przewodem od Fiesty, ale to także wymaga lutowania konektorków.

A tak BTW - szybko się wkurzasz...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tu masz rozpiskę numerów złącz GEMa. Okazuje się, że wiesz co to bo w nim siedzi duża zielona złączka...

Jak nie dajesz rady, zawsze można udać się do elektryka.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg GEM.jpg (49.3 KB, 711 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 28-08-2012 o 23:55
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem