Temat: [Galaxy 1994-2000] Brak mocy 1,9 tdi 90 KM
View Single Post
Stary 29-09-2012, 20:04   #116
piotr7310
ford::amateur

Imię: piotr
Model: ford galaxy
Silnik: tdi
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: brak mocy 1,9 tdi 90 KM (MK1)

Cytat:
Napisał Marcus171 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Chciałem się podpiąć pod temat bo od jakiegoś czasu borykam się z problemem odcinania turbo, szukałem, czytałem różne tematy ale niestety nic nie przyniosło rezultatu a więc u mnie wygląda to tak:
Odpalam zimny silnik i mogę jechać choćby na koniec świata do czasu aż nie wyłączę silnika, jeśli to zrobię np. aby zatankować, odpocząć czy cokolwiek to od czasu ponownego odpalenia odcina się za każdym razem na 4 lub 5 biegu 2.500tys obrotów. Jak postoi parę godzin i całkowicie ostygnie to znowu jak odpalę i nie będę gasił to jeździ ok.
Wymienione: zawór N75 i wszystkie wężyki do niego idące oraz wężyk od takiej gumowej rury do kompa za licznikiem.
Po podłączeniu do kompa cały czas mam błąd:
65535 ------- 163Controller Malfunction

a kiedy odcina turbo to pojawia się dodatkowo:
575-- ------- Manifold Absolute Pressure
Control Difference SPORADYCZNY
Pomocy co to może być ja już powoli zaczynam się poddawać.
witam mialem ten problem z galaktyka przez rok mechanicy wszystko robili wymienialem n75 i nic niedalo czyscilem egr i tez nic wkoncu wczoraj wyczytalem o wezyku w komputerze ze moze byc pekniety wiec sie za niego wziolem troche mi zeszlo ale pomalu zrobilem i faktycznie byl pekniety zmienilem na nowy i auto smiga i niewylacza sie jak zgasze silnik i odpale na nowo a bylo tak samo jak u ciebie sprawdz sobie ten wezyk

Bump: dziekuje wszyskim forumowiczom kturzy poruszyli temat wezyka w komputerze w galaktyce bo juz niemialem sily do tego auta a teraz inne auto a tak byl mul ze mi rece opadywaly jeszcze raz dzeki wszystkim
piotr7310 jest offline   Odpowiedź z Cytatem