Temat: [Mondeo 2007-2014] Drgania silnika przy przyśpieszaniu!
View Single Post
Stary 16-10-2012, 15:48   #43
Peter82
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Drgania silnika przy przyśpieszaniu!

Cytat:
Napisał danielr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Peter82: odpisałem Ci również na priv ale moim zdaniem nie wymienili Ci dwumasy tylko koło pasowe, które też tłumi drgania. Koszt ok. 300-350 zł.
Pykanie po zgaszeniu silnika jest OK - to przekaźniki. Zawór od turbo bzyczy i syczy ale nie pyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sugeruję zmienić ASO i NIC IM NIE MÓWIĆ. Nie wymądrzać się. Zgłosić problem "drży i wibruje". Nie mówić, że wymieniono dwumasę, bo najprawdopodobniej nie wymieniono. Niech się któryś przejedzie i sam zacznie szukać. Potrzebujesz porządnego diagnosty.
Witam.
Niestety szkoda słów, oddałem auto z powrotem i serwis stwierdził ze wszystko ok. Na wszystkie zgłoszenia stwierdza że nie widzą problemu.
Najlepsze jest to że kierownik serwisu chciał zabłysnąć i pokazał mi auto które stoi u nich na komisie, silnik 1.8 TDCI rocznik 2007 i niby 94 tyś przebiegu. Sam się zdziwił bo gasząc to auto w komisie nie było słychać żadnego rzucania silnikiem które przenoszą się na budę a bez wciśniętego sprzęgła nie było chorobotu.
Będzie trzeba się przyzwyczaić że podczas przyśpieszania w zakresie obrotów 2000-2500 obr/min występują drgania na kierownicy. Kończy się gwarancja a problem nie został zlikwidowany.
Nawet nie chciało im się regulować nic z biegami bo problemy są z biegiem 1,2 i wstecznym, twierdzenie wszystko ok pokazuje na jakim poziomie jest serwis.
Pewnie jakbym przyjechał po gwarancji to wymienili by pół auta i rachunek opiewał by na kwotę 5-10 tyś albo i więcej.
Czy ktoś pisał już jakieś pismo do Ford Polska w temacie nie rozwiązania problemów podczas gwarancji??
JVC muszę do ciebie podjechać żebyś się przejechał tym złomem. Może ty uświadomisz mnie też, że tak po prostu ma być;/
Chyba trzeba się pozbyć tego auta i wrócić do Alfy Romeo 159, tylko szkoda tej straty pieniędzy 50 tyś w 2 lata.

Czy ktoś może mi powiedzieć co to za część 1703696 bo sam opis koło zamachowe nic nie mówi. Czy to jest koło zamachowe dwumasowe czy koło pasowe?? Bo serwis twierdzi że koło zamachowe zostało wymienione ale jakie to zawsze mówią o podwójnej masie.

Ostatnio edytowane przez Peter82 ; 16-10-2012 o 15:50
Peter82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem