Cytat:
|
Mulec, jak chodzi o montaż filtra, to radziłbym Ci wykorzystać miejsce po orginalnym filtrze i użyć obejmy na rury (zdjęcie w załączniku). Może uda się to zamontować bez jakichś wygibasów
Jak chodzi o filtr z wymiennym wkładem to nie radzę. Przecież to właśnie konstrukcja filtra systemu Lucasa sprawiła, że wiele osób go zastępuje zwykłymi filtrami przelotowymi. Nie ma żadnych uszczelek, gwyntów i innych dodatkowych elementów, które mogą sprawiać problemy. Te filtry puszkowe są obecnie śmiesznie tanie, a przy wymianie wymienia się filtr w całości i nie ma problemów. A do tego w chwilach zimowej desperacji można na niego czajnik goracej wody wylać
PS. A jak jest z tymi małymi filtrami, od których zaczął się ten wątek? Dalej nikt nie odpowiedział na pytanie, czy zastosowanie takiego małego filtra od Merca jest dopuszczalne bez żadnych konsekwencji (czy będzie wystarczająco filtrował paliwo)???
|
A ja proponuje dokupić oryginalne mocowanie filtra z systemu Bosch
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja przez kilka dni jeździłem na takim maluśkim filterku z motocykla i nie było problemów.. Założyłem go bo wymieniając filtr lucasa strzeliła ta śmieszna pompka i nie mogłem uruchomić auta - założyłem na chwilę wyciągniety z kumpla motoru mały przeźreoczysty filterek, a dopiero po kilku dniach wymieniłem na filtr z sys. Bosch.