View Single Post
Stary 24-10-2012, 21:43   #5
arttt1223
ford::amateur

Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie

Cytat:
Napisał RS AUTO-RAF Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego delikatna chmurka z wydechu po mocniejszym depniąciu to normalne tym bardziej że mamy teraz coraz niższą temp. na zewnątrz.. jeżeli auto zachowuje sie tak jak potrzeba to nie widzę powodu wpadać w panikę.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tych wtryskiwaczy. czemu je regenerowałeś? auto przestalo odpalać, źle pracowało, czy poprostu mechanik do którego trafiłeś tak ci powiedział?
Wtryskiwacze były w regeneracji (konkretnie trzy, czwarty był rozszczelniony), auto nie odpalalo, przejechało sporo na mieszance ON+95 (a raczej benzyny z lekka domieszką ropy...)
W pewnym momencie po prostu zgaslo, nie wiedziałem co jest, doczekałem - zapaliło, znów trochę przejechał - zgaslo na dobre. Dopiero rano było:
"Kochanie, może benzyna była jakaś kiepska .."
"Jaka benzyna? To jest diesel!"
......

Więc skończyło się na remoncie .. Na samo plukanie było dawno za późno ... Nic nie było robione z turbina sam silnik tez nie rozbierany (nie sprawdzane ewentualne uszkodzenia w samym silniku).

W każdym razie - mówię, foka zachowuje się normalnie, silnik nie stuka, nic nie puka, przyspiesza - jedyne co zauważyłem to lekko zwiększone zużycie paliwa i ta chmura w lusterku.
Przy czym dziś jak by mniej widoczna ... Już sam nie wiem ... Paranoja?

Pytanie moje jest takie:
Czy gdyby to znów był problem z wtryskami - rozprogramowane - albo np cienący płyn chłodniczy albo jakaś uszczelka... To tez powinien dymic przy gazowaniu na biegu jałowym?

Regards,
Artur -
arttt1223 jest offline   Odpowiedź z Cytatem