Temat: [1,8 D i TD] nie chce rano odpalić
View Single Post
Stary 27-10-2012, 21:01   #1
robson181
ford::beginner

Model: Ford Mondeo mk2 Ghia
Silnik: 1.8 TD 90 KM
Rocznik: 1997
Angry nie chce rano odpalić

Witam,
Nabyłem trzy miesiące temu forda mondeo 1.8 td endura, to mój pierwszy diesel, miał on obroty 600 pozatym po dwóch dniach stania nie mogłem odpalić, musiałem go podpompować ręcznie zawiozłem go do pompiarza okazało sie że wymagał regulacji pompy ma teraz 850. Wymieniłem też przewody paliwowe, założyłem zaworek zwrotny między pompą paliwa a wtryskową, wymontowałem podgrzewacz paliwa i było ok, niestety dzisiaj przy temperaturze
+3C nie chciał odpalić kilka razy grzałem świece za każdym razem troche jakby zabujało silnikiem i nic dopiero jak go dłużej przytrzymałem na rozruszniku to odpalił, zauważyłem też że ssanie nie działa po odpaleniu ma obroty 700 linka po przekręceniu stacyjki niby sie naciąga ale odrazu cofa czyżby to miało jakieś znaczenie przy tej temperaturze ? Kontrolka od świec gaśnie słychać puknięcie, przy grzaniu świec lampka kabinowa przygasa. Zauważyłem że przy zmianie biegów z tyłu kopci na czarno przeważnie na trzecim biegu, oleju nie bieże, silnik pracuje cicho i równo jest dynamiczny. Mam ponad połowe zbiornika paliwa v power diesel -21, dodatek K2 i depresator Skydd. Nie mam już pojęcia co może być przyczyną? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczny.

Ostatnio edytowane przez robson181 ; 27-10-2012 o 21:07
robson181 jest offline   Odpowiedź z Cytatem