View Single Post
Stary 29-10-2012, 21:26   #69
Jaretao
ford::amateur

Imię: Jarek
Model: Focus
Silnik: TDCi 115 KM
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: 1,8TDCI 2003 Ciężko pali i bład P0191

Witam wszystkich,

też miałem w foczce (1,8 115km) problem z odpalaniem.
Ma przebieg 200kk+ i symptomy byly takie:
Problemy zaczęły się już przy temperaturze ok. 5-8c na plusie... krecił jakby ciezko, zaskakiwał ale nie mogl zapalic (jak wspomniany maluch co łapie na 1 gar). Musialem jądać ok 5-8 sekund. Po pierwszym odpaleniu już bylo ok.

Sprawdzilem najpierw akumulator, okazalo sie ze jest ok, poczytałem, poszperalem (dzięki wszystkim, ktorzy udzielają się na forum) i obstawiłem że to 'zajeżdzony' rozrusznik. Kupiłem nowy na allegro za 300 pln - tutaj rada - chyba lepszym rozwiązaniem jest kupno po regenreacji rozrusznika albo po prostu regeneracja swojego, jesli oryginalny, zamiennik w niczym nie przypomina 'kultury pracy' oryginału, świszcze, gwiżdze, ale kręci jak nienormalny. Sprzedawca powiedział, Pan się nie martwi, 'będzie chodzil'... i nie wiem czemu ale mu wierze.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po wymianie autko az sie wyrywa do palenia, przy -5 dzisiaj kluczyk trzymałem moze 1 s., może nawet mniej (na zewnątrz...).

Dzieki wszystkim za opinie jeszcze raz.
Jaretao jest offline   Odpowiedź z Cytatem