Ok. Sprawdziłem jak to wygląda u mnie. Informacje które podałem (że jest 6 przewodów pochodziły z neta i są błędne). Otóż mój przekaźnik ma 4 przewody: 2 grube (czerwony i czarno-czerwony) oraz 2 cienkie (czarno-żółty i żółto-fioletowy). Zmierzenie prądu wysuwając lekko przekaźnik nie było możliwe, gdyż ma on "kołnierz" i nóżki są dość głęboko zabudowane. Przebić izolacji mi się nie udało bo dostęp do tego jest kiepski, a przewody są stare i sztywne jak diabli.
Poniżej zdjęcia przekaźnika. Nie są mojego autorstwa, gdyż się ściemniło i mi zdjęcia nie wyszły (jak i cała operacja sprawdzania), ale mam identyczny przekaźnik do tego. Może ktoś wie, który to kabel "sterujący" w takim przekaźniku i nie będę musiał się mordować ze sprawdzaniem?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio mam dość dłubaniny przy aucie bo w weekend pojechałem do rodziny do Zakopca i w drodze puścił mi oring w magłownicy - tym sposobem pół soboty bawiłem się ze wspomaganiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.