View Single Post
Stary 02-01-2013, 19:13   #347
jerz147
ford::amateur

Imię: jerzy
Model: mondeoIII
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: [MK3] TDCI 130KM automat - kto ma ? opisy samochodu-problemy

Witam wszystkicGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.h,przejrzałem całe 35stron.Wszyscy jedziecie na : olej w ASB wymienić czy nie wymienić???!konkluzja??każda strona ma swoje racje,wszak masło musi być maślane.Próbowałem rozwiązać problem swojej świetnej (niewątpliwie skrzyni ASB przez przeczytanie postów bardziej doświadczonych kolegów)i nic.Posłuchajcie mnie proszę....to że skrzynia a raczej elektromagnes ją blokując brzęczy (niekiedy)mogę zrozumieć...ale że nie mogę wrzucić biegu to już nie.Dziś coś takiego miało miejsce.Wcisnąłem kluczyk (jak srubokręt)w otwór przy lewarku i...zaskoczyłGdzie przyczyna? i co z tym zrobić?Kilku kolegów prosiło o pomoc i jej nie uzyskalo.Może mi pomożecie??

Bump: jeszcze jedno,w moim Mondku komputer pokazuje tylko ilość km.do przejechania na tym co jest w baku,temperaturę na zewnątrz i spalanie na 100km.myślę że uśrednione.Nic ponad to. Jak by tego było mało spalanie jakie jest w stanie wyświetlić oscyluje w przedziale8,3-8,6 a średnią z trasy z miastem-(120km.miasta i 250 trasy to ok.7.3l/100km )nie znam się na tych autach może ktoś bardziej oświecony mi wyjaśni...Ta średnia to już moje wyliczenie.Komp wyświetlił 8,3 i tyle
jerz147 jest offline   Odpowiedź z Cytatem